”Är tillsammans värda 5,3 miljarder kronor”

Joao Félix årets Golden Boy – tre senaste pristagarna redan värda över fem miljarder

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Världens bäste fotbollsspelare under 21 år heter Joao Félix.

Det meddelade italienska tidningen Tuttosport när de på onsdagen avslöjade vinnaren av den prestigefyllda titeln ”Golden Boy”.

– Jag är väldigt stolt, säger Atlético Madrid-anfallaren.

Fotbollsväldens jakt på Leo Messis och Cristiano Ronaldos arvtagare har lett till att planetens mest lovande spelare nu nästan är ännu dyrare än de etablerade stjärnorna. Det konstaterade Tuttosports vd Federico Vincenzoni under presentationen av vinnaren av årets ”Golden Boy”, priset till världens bäste spelare under 21 år.

– Det totala värdet på de tre senaste pristagarna uppgår till 500 miljoner euro (5,3 miljarder kronor), konstaterade Vincenzoni.

I uträkningen inkluderade vd:n 2017 års vinnare Kylian Mbappé, nederländaren Matthijs de Ligt som fick priset 2018 och årets pristagare Joao Félix.

Norrmannen fyra på listan

Atlético Madrid-anfallaren placerades som etta av 25 av de totalt 40 röstande journalisterna och tog därmed hem en överlägsen seger före Borussia Dortmunds Jadon Sancho och Bayer Leverkusens Kai Havertz.

– Jag är väldigt stolt. Det är andra gången en Atlético-spelare vinner det här priset (Sergio Agüero var först 2007) och jag är väldigt glad men jag vill också tacka Benfica och speciellt tränaren Bruno Lage för allt han gjort för mig och även min familj som alltid finns där för mig, säger 20-årige Joao Félix.

Fjolårets segrare, 20-årige Matthijs De Ligt, kom den här gången bara femma i omröstningen efter en skakig inledning i nya klubben Juventus. Norrmannen Erling Braut Håland blev fyra.

Joao Félix årets vinnare.
Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN
Joao Félix årets vinnare.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.