”Jag håller tyst nu”

Rösler och Rieks om målfirarregeln

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Sören Rieks varnades för sitt målfirande.

Efteråt är dansken kritisk till regeln.

– Vi spelare ska väl också få göra lite med tanke på vad som kommer från supportrarna ibland, säger derbyhjälten.

Sören Rieks smällde in 1–0 till Malmö FF i derbyt mot Helsingborgs IF precis framför bortaklacken.

Efteråt sprang han en ansenlig sträcka framför HIF-klacken med fingret framför munnen i en hyssjande gest när han firade.

Så får man inte göra och domaren Glenn Nyberg gav dansken ett gult kort som innebär att han är avstängd i nästa match borta mot AFC Eskilstuna.

Rösler har gjort värre saker

Uwe Rösler var förlåtande mot sin derbyhjälte som också satte 2–0 i 3–0-segern, dock utan att håna HIF:arna efter det andra målet.

– Sådana är reglerna. Jag hoppas det inte ska kosta oss något i slutändan. För Sören är en toppspelare för oss. Jag kan säga att som spelare hade jag en hel del grejer för mig när jag firade mina mål. Men på den tiden fick man inte gult kort för sådant, säger MFF-tränaren.

Vad tycker du om regeln?

– Jag blev kritiserad i går för mina uttalanden, så jag håller tyst nu, ler Rösler och syftar på sin kritik mot det allsvenska spelschemat.

Rieks själv om målgesten:

– Man tänker att det är ett derby och man vill.. tja, göra det lite roligt. Då blev det en sån målgest. Jag visste inte om att man kunde få gult för det.

Ingen medveten varning

Han tycker att regeln är överdriven.

– Supportrarna får ofta göra en hel del som vi (spelare) inte kan göra något åt. Tysta dem lite tycker jag inte är farligt. Vi spelare ska väl också få göra lite med tanke på vad som kommer från supportrarna ibland, säger Rieks.

Vi var en del som trodde att du kanske tog varningen medvetet, för att slippa åka upp till Eskilstuna och spela på konstgräs och inte riskera att missa matchen mot IFK Göteborg där efter?

– Nej, nej. Jag vill spela varje match och jag har inte missat en allsvensk match på tre år, tror jag.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE