Toppstrid och CL väntar för Göteborg

Av:

Publicerad:

Elin Rubensson gjorde två mål när Göteborg vann med 3–1 mot Djurgården och tog sista chansen att haka på i damallsvenskans toppstrid.

Samtidigt väntar en returmatch borta mot Bayern München i Champions League i vad som blir en intensiv fotbollsmånad.

– Jag tycker att vi är bra på att hantera det, säger Rubensson om det tuffa spelschemat.

Lördagens motståndare Djurgården behöver alla poäng de kan få för att klara sig kvar i damallsvenskan. Göteborg behöver samma för att fortsatt vara en del av toppstriden.

I eftermiddagssolen på Stockholm stadion såg Elin Rubenssons två mål till att Göteborg tog sista chansen att drömma om en serieseger i slutet av oktober.

Krävs segrar

3–1-segern gör att laget ligger trea, fem poäng bakom serieledande Rosengård och en poäng bakom tvåan Vittsjö. Dock har Göteborg en match mer spelad och det krävs att laget tar de poäng som krävs samtidigt som resultaten i andra matcher går vägen.

– Det känns som att allting kan hända. Det är många poäng att spela om, det är många lag som vill vara med där uppe. I år har vi märkt att alla kan slå alla, det gäller att vara på topp, säger Elin Rubensson.

TT: Tror du att det krävs segrar i alla fyra matcher?

– Ja, det tror jag krävs. Sen måste de andra såklart tappa men vi kan inte göra mer än vårt.

"Bara ge allt"

Innan damallsvenskan ska kulminera med de återstående omgångarna väntar Bayern München på onsdag. Det är 16-delsfinal i Champions League och Göteborg reser till Tyskland med en 1–2-förlust från det första mötet.

– Vi var väldigt nära hemma. VI gjorde en bra match mot dem så jag hoppas att vi kan ta med den energin. Det är bara att ge allt så får vi hur långt det räcker, säger Rubensson.

TT: Hur är det att varva en så viktig match med så pass viktiga matcher som det är i allsvenskan?

– Jag tycker att vi är bra på att hantera det. Det känns som att alla kan ställa om. Det är klart att det fysiskt är ganska jobbigt, det är tajta matcher och det är inte en så stor trupp vi har. Men vi är bra på att hjälpa varandra, säger hon.

Laddar Tabell
Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE