Publicerad:
Uppdaterad:

Danielson aktuell för Kina-flytt

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Danielson är på väg att lämna Djurgården för Kina.

Sportbladets uppgifter bekräftar att en affär är nära.

Enligt Expressen får Djurgården 50 miljoner kronor för mittbacken.

Marcus Danielson var Djurgårdens bästa spelare när laget säkrade SM-guldet 2019. Dessutom är 30-åringen aktuell för EM-truppen i sommar. Mittbacken förlängde sitt kontrakt med klubben till 2022 förra sommaren och har varit tydlig med att han trivs i Stockholm. Nu ser han dock ut att lämna de regerande mästarna.

Bosse: ”Inga kommentarer”

Fotbollstwittraren Darlin Musa, som har en historia av att avslöja övergångar, rapporterade först om att Marcus Danielson är på väg att säljas till Kina. Sportbladets uppgifter bekräftar att en affär är nära.

Sportchefen Bosse Andersson vill inte uttala sig om Danielson när Sportbladet når honom.

– Jag har inga kommentarer till det här.

Samma klubb som Larsson

Enligt journalisten Björn Johnsson, programledare på Dobb, rör det sig om klubben Dalian FC. Sportbladet kunde i natt avslöja att svensken Sam Larsson är på väg att säljas från Feyenoord till samma kinesiska klubb.

Expressen uppger att Dalian betalar över 50 miljoner kronor för Danielson. Enligt tidningen kan mittbacken tjäna upp emot 70 miljoner kronor över tre år – bonusar och klausuler inräknade. Fotbolldirekt skriver att övergångssumman landar på 42 miljoner kronor.

Den kinesiska ligan skulle ha dragit i gång den 22 februari, men just nu är all fotboll stoppad på obestämd tid på grund av coronaviruset. De flesta klubbarna befinner sig därför på träningsläger på annan ort.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: