Publicerad:
Uppdaterad:

Mirakelmannen död – blev 21 år gammal

Joseph lurades till Rom och dumpades på tågstationen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Joseph Bouasse Perfection lurades till Rom bara för att lämnas ensam vid tågstationen Termini.

Mot alla odds krigade den unge killen från Kamerun sig sedan ändå hela vägen till alla de drömmar han blivit lovad.

Nu är han död, endast 21 år gammal, i en hjärtattack.

”Klubben är ofantligt ledsen över nyheten över Joseph Bouasse Perfections tidiga bortgång. Våra tankar är med alla som stod honom nära”, skriver italienska storklubben AS Roma på Twitter. Den unga kille de sörjer tillhörde aldrig klubbens a-lag men lämnade ändå ett större intryck än de flesta.

Upptäckt under uppvisningsmatch

Bouasse Perfection var bara 16 år gammal när han 2014 flydde från Kamerun för att söka lyckan i Europa. Ynglingen tog sig till Italien där han sedan lurades till huvudstaden Rom av en falsk fotbollsagent som lovade pojken en chans inom elitfotbollen.

Men när Joseph kom fram till Rom dumpades han på tågstationen.

16-åringen fick tak över huvudet i ett flyktingläger och rådet att se om det möjligtvis kunde finnas plats för honom i amatörklubben Liberi Nantes, Italiens enda lag endast bestående av flyktingar. Klubben spelar regelbundet uppvisningsmatcher mot AS Romas veteranlag och det var under en av dessa storklubben fick upp ögonen för den talangfulle mittfältaren.

Pekades ut som Tottis ersättare

Efter 1,5 års väntan på att byråkratin skulle lösa sig fick Bouasse Perfection 2016 så till sist sitt drömkontrakt med AS Roma. Senare samma år tränade han med stjärnorna i a-laget, hade Daniele De Rossi som rådgivare och omskrevs i tidningar över hela Europa som en potentiell ersättare till Francesco Totti.

2017 lånades mittfältaren ut till Serie B-klubben Vicenza där det blev en match i Italiens näst högsta serie, men karriären fick aldrig det lyft Roma hoppats på. I januari i år fortsatte Bouasse Perfection istället till rumänska FC Universitatea Cluj innan måndagens chockbesked att 21-åringen plötsligt gått bort i en hjärtattack.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN