”Sagt till spelarna att inte kolla så mycket på Transfermarkt”

Rösler inför EL-premiären mot Dynamo Kiev

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

KIEV. Dynamo Kievs största stjärna är mer värd än hela MFF:s trupp enligt Transfermarkt.

– Jag har sagt till mina spelare att inte kolla så mycket på Transfermarkt, säger MFF-tränaren Uwe Rösler inför premiären i Europa League.

Dynamo Kiev är toppseedat i Malmö FF:s grupp i Europa League.

– De är rankade 25:a i Europa, ungefär som Besiktas, säger Uwe Rösler på presskonferensen på Olympiastadion i Kiev inför premiären i Europa League på torsdagen.

MFF, som är rankat på 90:e plats, slog ju ut Besiktas i gruppspelet i Europa League förra hösten.

– Vi behöver ha en bra dag och om vi har det och visar mod, som mot Chelsea och Besiktas, så kan vi nå ett bra resultat här. Vi är underdogs och vi njuter av det för en gångs skull. Det är inte så ofta vi är i den positionen, säger Rösler.

Dynamo värt fem gånger mer

Ett annat sätt att jämföra lagen, än Uefas klubbrankning, är att kolla hur mycket trupperna är värda på Transfermarkt, den tyska sajt som ofta används i branschen för att jämföra spelarnas marknadsvärde.

Det hade en ukrainsk journalist gjort inför presskonferensen. Han konstaterade att Dynamo Kievs storstjärna Viktor Tsyhankov är högre värderad än hela Malmös trupp: 214 miljoner kronor mot 211 miljoner. Hela Dynamos trupp är värd drygt en miljard kronor.

Hoten från kanterna

Han frågade Rösler om detta hade någon psykologisk betydelse för MFF-spelarna.

– Jag har sagt till mina spelare att inte kolla så mycket på Transfermarkt.

Sa Rösler utan att le.

– Mina spelare har ett bra intryck av Tsyhankov, som var med när vi mötte Dynamo Kiev i Marbella i vintras. Det finns hot, framför allt från de båda kanterna med Tsyhankov och (Benjamin) Verbic.

– Om vi gör rätt saker på rätt dag så kan vi såra vilket lag som helst. Vi måste vara hundraprocentiga i morgon. Det är vår chans, säger Rösler.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.