18-åringarna sköt AIK vidare i cupen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Erik Ring, 18, och Paulos Abraham, 18, sköt AIK vidare i cupen på två minuter.

Och firade på samma sätt.

– Jag sa innan att jag skulle göra Mbappés målgest så det blev att både jag och Paulos gjorde den, säger Ring.

AIK vilade flera av sina ordinarie startspelare när ettanklubben Karlslund stod för motståndet i andra omgången av svenska cupen. 

Paulos Abraham, 18, fanns dock med från start och var den som spräckte nollan efter en kvart. Bara två minuter senare ökade Erik Ring, 18, på till 2-0.

– Kul att få göra mål. Vi bryter bollen och så kommer Henok runt på högerkanten och hittar mig i boxen så det var bara att sätta dit den, säger Ring som firade med dubbla målgester.

– Jag började med att göra en telefon eftersom Ring är mitt efternamn. När jag fick reda på att jag skulle spela sa jag att om jag gör mål så ska jag göra Mbappés målgest så det blev att både jag och Paulos gjorde den.

”Hade kontroll”

AIK hade flera lägen att även sätta 3-0, men det var i stället Karlslund som gjorde målet. Tidjani Diawara satte reduceringen i den 60:e minuten, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. 

AIK är därmed klart för Svenska cupens gruppspel till våren.

– Alla hjälpte alla och att vi får med oss segern vilket är viktigt. Att kunna komma tillbaka från att släppa efter att vi släppte in ett mål är bra. Det kan se nervöst ut när man kollar på matchen, men nere på planen kände jag att vi har kontroll och styrde matchen, säger Ring.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.