Målskytt – och utbytt

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Mohamed Buya Turay sköt Djurgården ett steg närmare guldet och sig själv upp i delad skytteligaledning.

Sen byttes han ut direkt – till synes chockad över beslutet.

– Jag slåss för skytteligan, då måste jag göra fler mål, det var därför jag blev frustrerad, säger Buya Turay.

Djurgården stormar mot guld. Mot Örebro kom 1–0 redan direkt i matchinledningen efter en straff. Men efterhand som matchen gick blev Djurgården allt mer passiva och Örebro tilläts skapa en del chanser.

På bänken såg Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf faran och förberedde ett dubbelbyte med Astrit Ajdarevic och Emir Kujovic som ersättare till Haris Radetinac och Mohamed Buya Turay.

”Måste leverera – annars åker man av”

Då slog den sistnämnde till med ett förlösande 2–0-mål när han styrde in ett snett Fredrik Ulvestad-skott från nära håll.

Dif:s tränarduo valde ändå att gå vidare med bytet i samma sekvens som målet – till Buya Turays förvåning. Dif-forwarden, som i och med målet precis gått upp i delad skytteligaledning, drog tröjan över huvudet innan han gick av planen och satte sig håglös på bänken. Där fortsatte han att skaka på huvudet och dölja sig under en tröja på bänken.

– Jag slåss för skytteligan, då måste jag göra fler mål, det var därför jag blev frustrerad, säger han till Sportbladet.

Matchen slutade 3–0 sedan Mohamed Buya Turay-ersättaren Emir Kujovic nätat i slutminuten av ordinarie tid. Då applåderade en glad Buya Turay från bänkplatsen.

Kim Bergstrand förstod att Buya Turay var missnöjd.

– Han ska inte vara nöjd, men både han och Fredrik är varningsbelastade och sedan gjorde Emir mål så det blev inte helt fel, säger han.

”Lite fladdrig”

Fel var dock att Mohamed Buya Turay var varningsbelastad, han står på fyra gula kort. När Sportbladet påpekade det på presskonferensen ställde det Thomas Lagerlöf.

– Åh fan. Men Emir har varit jättebra på träning så det är klart att han förtjänar att komma in på planen. Definitivt, säger han.

När Sportbladet ber om ett förtydligande säger Lagerlöf:

– Jodå, vi hade koll.

Det var inte därför han blev utbytt?

– Nej, det är en del i det. Vi vill inte ha honom avstängd. Han kan ju bli utvisad när som helst, han är ju lite fladdrig.

Foto: C More
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE