”Det händer ingenting”

Av:

Publicerad:
1 av 2 | Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

0–2 mot Norrköping.

Fjärde raka bortaförlusten.

Nu väntar ödesmatcher för Elfsborg.

Mittemellan Europa League-kvalmatcherna mot israeliska Hapoel Beer-Sheva klarade Norrköping av att komfortabelt besegra Elfsborg med 2–0, där de hade råd att vila mittfältsstjärnan Simon Thern som satt på Östgötaportens läktare.

Därifrån fick han se sina lagkamrater spräcka nollan efter en knapp halvtimmes spel. Sead Haksabanovic löpte fint fram på vänsterkanten, tog sig in i straffområdet och avslutade med vänstern, Kevin Stuhr Ellegaard räddade men bollen kom rakt ut till Alexander Fransson som enkelt satte dit 1–0 för Norrköping.

Sedan fick de med sig ett psykoligiskt viktigt mål precis före halvtidsvilan. Haksabanovics hörna nådde mittbacken Rasmus Lauritsen som nickade in sitt första allsvenska mål för säsongen och i karriären.

Efter paus lyckades inte gästerna skapa några nämnvärda chanser, och övertaget blev aldrig hotat. 2–0-seger för Norrköping som dels höll sin tredje raka nolla i allsvenskan och dels vann för tredje omgången i rad när de spelade på hemmaplan.

”Hade varit kul med mer boll”

Värre tider är det för Elfsborg, Boråslaget har endast tagit fyra poäng av 21 möjliga sedan sommaruppehållet – och förlusten mot Peking var lagets fjärde raka nederlag på bortaplan.

– Jag tycker vi gick in med en skön känsla, vi gjorde en bra match mot Djurgården senast trots att vi förlorade med 1–0. Jag tycker att vi gör en del bra grejer i dag också. Men vi löper och löper där uppe men det händer ingenting, det hade varit kul att ha lite mer boll, säger Elfsborgs Jesper Karlsson till C More.

Elfsborgs fyra kommande omgångar blir oerhört viktiga för laget – nu i augusti väntar bottenkonkurrenterna Östersund, Sundsvall, Sirius och sedan AFC Eskilstuna.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE