Bahoui redo för 90 minuter: ”Får se hur Rikard tänker”

Av:

Publicerad:

Nabil Bahoui har gjort en rad pigga inhopp sedan återkomsten till AIK, men än har han inte varit med från start i allsvenskan.

Med Tarik Elyounoussi avstängd mot Hammarby på söndag kan det bli ändring på den saken.

– Jag borde vara redo att spela, säger anfallaren.

Nabil Bahoui kom tillbaka till AIK i somras efter sitt senaste utlandsäventyr. Sedan dess har han varit en flitig inhoppare i Rikard Norlings elva.

Anfallaren har dock haft en lång startsträcka och senast mot Häcken stördes han av en maginfluensa. Men med Tarik Elyounoussi avstängd i det kommande derbyt mot Hammarby kan det bli skarpt läge från start för Bahoui, som gjort två mål på sina totalt fem inhopp sedan återkomsten.

– Jag landande i Sverige för en månad sedan och jag tycker det har gått ganska fort att komma i gång. Jag har gjort många inhopp och det har känts bra, säger 28-åringen.

Orkar du 90 minuter?

– Jag borde vara redo att spela 90. Sen får vi se hur Rikard tänker men jag är beredd.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Granli ett frågetecken

Tränare Rikard Norling verkar också vara inställd på att Bahoui är en spelare som går att räkna med från start på söndag.

– Ja, det tror jag nog att han skulle kunna vara, säger Norling när han får frågan om Bahouis status.

Någon som däremot med största sannolikhet inte är aktuell för spel, ännu en gång, är mittbacken Daniel Granli.

Norrmannen lider fortsatt av skadebekymren som höll honom borta från matchen mot Häcken senast.

”Gråta över spilld mjölk”

– Det är Tarik som är avstängd och det är Granli som är det stora frågetecknet. Just nu är det annars ingen avskriven, säger Norling.

Hur stort avbräck är Tarik Elyounoussi?

– När han spelar så är han oerhört bra och viktig för laget. Han är en av de som är absolut längst gångna när det kommer till taktisk förståelse och jobbar knallhård till det. Han är jätteviktig för oss. Samtidigt är det bara att konstatera att han är avstängd, så handlar mer om att fokusera på hur vi ska lösa det än att gråta över spilld mjölk.

Publicerad:

LÄS VIDARE