Arsenal FC

Arsenallånet utsatt för rasistiska påhopp i debuten

av

Utlånade Arsenaltalangen Jordi Osei-Tutus debut för tyska Bochum blev allt annat än minnesvärd.

20-åringen utsattes för rasistiska påhopp från en motspelare under träningsmatchen mot St Gallen.

Jordi Osei-Tutu, 20, blev för en månad sedan klar för en lånesejour i tyska Bochum. Under gårdagen gjorde han sin första match för laget i en försäsongsdrabbning borta mot schweiziska St Gallen.

En debut som blev långt i från vad Osei-Tutu hade hoppats av allt annat än fotbollsrelaterade orsaker.

Det var strax innan den första halvleken var slut som försvararen uppmärksammade att han fått ta emot rasistiska påhopp från en icke-namngiven motspelare.

”Oerhört svårt att förstå”

Osei-Tutu valde att lämna planen, samtidigt som hans lagkamrater försökte trösta/lugna ned honom. Försvararen kom sedan tillbaka och fullföljde matchen.

”Jag är väldigt besviken över vad som hände. Ingen ska behöva vara mål för någon form av diskriminering och det är oerhört svårt att förstå hur en annan fotbollsspelare kan göra detta”, säger Osei-Tutu i ett pressmeddelande från Arsenal.

”Arsenal och Bochum har gett mig mycket stöd och jag hoppas att vi kan visa att rasism inte har någon plats inom fotbollen.”

Foto: Harriet Lander / Getty Images Europe
Fredri Ljungberg och Jordi Osei-Tutu i Arsenal.

”Fördömer häftigt”

Arsenal själva skriver att de ”jobbar nära Bochum och Jordi och ger honom allt stöd” efter incidenten.

”Vfl Bochum fördömer häftigt all form av rasism. Jordi, vi står bakom dig!”, skriver Bochum i ett Instagraminlägg.

Även St Gallen har uttalat sig via sociala medier, där de på Twitter skriver att de ”starkt fördömer all form av rasism och diskriminering” och att ”våra spelare respekterar varandra oavsett ursprung, hudfärg eller religion”.

Den schweiziska klubben skriver även att de pratat med spelaren som misstänks ha stått för det rasistiska påhoppet. Spelaren ska då ha dementerat anklagelserna.