Publicerad:
Uppdaterad:

Här får 19-åringen alla att tappa hakan

Stjärnor över hela Europa häpnade under matchen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Såg ni Alphonso Davies i Bayern Münchens segermatch mot Borussia Dortmund?

Nej, vi hann inte heller med.

32:a spelminuten mellan Borussia Dortmund och Bayern München på tisdagen. Europas hetaste anfallare Erling Braut Haaland är plötsligt fri med målvakten. Tio meter bakom förstår ytterbacken Alphonso Davies till sist faran.

Ett par sekunder senare har Davies bollen.

”Alphonso Davies är snabb som s****”, skriver Inter-stjärnan Romelu Lukaku häpet på Twitter.

“Jag önskar att jag hade Alphonso Davies snabbhet”, konstaterar West Hams supertalang Declan Rice avundsjukt.

Foto: Pool / Getty Images Europe

”Sen kommer Hjulben”

När Bundesliga mätte hastigheten konstaterades att Davies nådde 35,3 km/h i maxfart. En bit ifrån världens snabbaste man Usain Bolts 44,72 km/h men en siffra som ändå nästan kvalar in bland de tio snabbaste löpningarna som någonsin uppmätts i Bundesliga.

Men trots att världen häpnade var inte alla lika förvånade. Lagkamraten Thomas Müller är mer än välbekant med försvararens snabbhet från träning och var kanske också den som allra bäst sammanfattade Davies kvalitéer efter Bayerns 1-0-seger på tisdagen.

– Ibland kanske han inte har den bästa positioneringen men han får motståndaren att tänka “jag har tid, jag har tid” men sen kommer “meep, meep, meep, meep” Hjulben och snor bollen, sa Müller och jämförde Davies med karaktären från de tecknade kortfilmerna om Gråben och Hjulben.

”Ofta i fel position”

Med åren lär det knappast bli roligare för Bundesligas motspelare heller. Alphonso Davies menar nämligen att han fortfarande använder sin snabbhet på ett långt ifrån optimalt sätt.

– Som en ung spelare hamnar jag ofta i fel position och jag är glad att jag har den snabbhet jag har då. Det är en styrka jag använder väldigt väl i mitt spel men med åren tror jag att jag kommer bli bättre på att stå rätt så att det inte hela tiden ser ut som jag är ur position och måste springa hem bara för att hinna tillbaka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: