AIK: ”Hoppas Bajen vinner”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarby eller Djurgården.

Vad är bäst för AIK?

– Vi får heja på grabbarna från Södermalm, även om ett kryss är drömscenariot, säger Oscar Linnér.

– Det är kanske bäst med en vinst för Hammarby, konstaterar Tarik Elyounoussi om morgondagens derby.

I grunden är det förstås pest eller kolera för en AIK:are. Men när allsvenskan ska avgöras tvingas de svartgula ta ställning mellan de två värsta rivalerna.

För i morgon spelas årets sista Stockholmsderby när Djurgården tar emot Hammarby. Vilket resultat är bäst för AIK i den överhettade guldstriden?

– Jag vet inte. För att veta det så måste man liksom kalkylera utifrån vilka matcher de andra lagen har kvar. Kryss är kanske bättre. Men det är svårt att kontrollera för oss. Men... om vi tänker på hur tabellen ser ut så ska väl inte Djurgården vinna, säger lagkapten Henok Goitom och fortsätter:

– Men om Hammarby sen ska vinna mot Djurgården eller kryssa, det vet jag inte.

”Det här är fantastiskt”

Tarik Elyounoussi är inne på ett liknande spår.

– Hmm... men vinst till Hammarby kanske? Då har vi samma poäng som Hammarby och är tre poäng bakom Djurgården. Det kommer bli spännande! Man vet inte vad som kommer hända men för en neutral supporter är den här guldstriden fantastisk.

Ska du se matchen?

– Jag ska se Fredrikstad-Moss. Det är Östfold-derby. Det ska jag se på. Norska division 1!

Linnér: ”Drömscenariot är...”

Oscar Linnér betonar att han inte lägger särskilt stor energi på morgondagens match, men har ändå en tydlig uppfattning om vilket resultat som är bäst för AIK.

– Oavgjort. Djurgården ska absolut inte vinna, utan att jag bryr mig allt för mycket, men klart att det vore illa om Djurgården vinner för oss som ligger bakom. Vi får ta och heja på grabbarna från Södermalm och hoppas på ett drömscenario med en oavgjord match. Då tappar två av lagen vi slåss mot i toppen poäng och det vore fördelaktigt.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell

LÄS VIDARE

Publicerad: