Larmet från anställda inom HIF: ”Det är terror”

Flera källor anklagar HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg för dåligt ledarskap: ”Kan inte sätta fingret på det”.

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Klubbdirektören Joel Sandberg kritiseras.
Foto: Bildbyrån
Klubbdirektören Joel Sandberg kritiseras.

Flera personer inom Helsingborgs IF larmar om klubbdirektören Joel Sandborgs ledarskap.

Enligt HD vittnar flera anställda om dålig arbetsmiljö och utmattning.

– Att såga medarbetarnas jobb med förhoppningen att de själva ska säga upp sig, det är inte omorganisation, det är terror, säger en källa till tidningen.

Det var i oktober förra året som Joel Sandborg anställdes som klubbdirektör för HIF. Tidigare hade han jobbat som kommersiellt ansvarig i SHL-klubben Rögle.

Nu stormar det kring Sandborg.

”Grät på arbetsplatsen”

Helsingborg dagblad rapporterar i dag att flera personer, som jobbar i både Rögle och HIF, vittnar om en dålig arbetsmiljö, ett dåligt ledarskap och beskriver det som att man ”bryts ner”. Personer som utsattes berättar vidare att Joel Sandborg slutade hälsa, att de var tvungna att rapportera var de var hela tiden, även under lunchen, och att man ofta fick höra att de hade gjort fel.

– Jag grät på arbetsplatsen. Man kan inte sätta fingret på vad det är förrän man själv blir utsatt, säger en tidigare Rögleanställd.

”Det är terror”

Källor som HD har pratat med säger att ledningen, med klubbdirektören i spetsen, inte kan ta emot kritik. Hade en person några synpunkter så riskerade hen att hamna i frysboxen.

– Man har friheten att göra som man vill, men metoderna man gör det på… Att ta ifrån folk deras arbetsuppgifter, såga deras jobb med förhoppningen att de själva ska säga upp sig. Det är inte omorganisation, det är terror, säger en anonym källa.

Tidningen har pratat med Joel Sandborg och ordföranden Krister Azelius. Båda känner inte igen beskrivningarna men beklagar över att anställda mår dåligt.

– Skulle det föreligga ett problem av den digniteten ni säger så är både jag, min styrelse och Joel intresserade av att hjälpa och städa upp det. Men Joel har inte den bilden, inte jag och inte min styrelse heller, säger Krister Azelius.

HIF delar inte bilden

Helsingborgs IF bemöter på sin hemsida anklagelserna. Föreningen skriver att man tar uppgifterna på största allvar och kommer att genomföra medarbetarundersökning. Sedan understyrker de att de har fortsatt fullt förtroende för Joel Sandborg hans arbete.

”HIF:s styrelse tar påståendena i artikeln rörande klubbdirektör Joel Sandborgs ledarskap som publicerats i Helsingborgs Dagblad idag på största allvar. Vi har sedan en vecka tillbaka haft kännedom om artikeln, fört interna samtal och kommer, precis som förra året, att genomföra en medarbetarundersökning. Utifrån vårt arbete delar vi inte den bild som målats upp i artikeln”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.