”Tar på mig fullt ansvar för den här förlusten”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Han halkade.

IFK Göteborg kvitterade.

Och Malmö FF förlorade cupfinalen.

– Jag tar på mig fullt ansvar för den här förlusten, säger Behrang Safari.

Med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid ledde Malmö med 1–0 mot rivalen IFK Göteborg i finalen av svenska cupen. Då kom misstaget som kostade ledningen.

Behrang Safari halkade utanför eget straffområde, uppflyttade mittbacken Mattias Bjärsmyr förvaltade tre mot en-läget och passade till kvitteringsmålskytten Patrik Karlsson Lagemyr.

– Jag tar på mig fullt ansvar för den här förlusten. Sådana misstag ska inte få hända. Jag tar ett felbeslut, jag skulle ha spelat hem den till Johan (Dahlin, målvakt MFF) i stället. Det kändes overkligt. Jag tänkte: hände det verkligen. Jag har aldrig varit med om något liknande i sådana här stora matcher, säger han efter matchen.

– Det kommer bli hårt för mig några dagar nu. Men jag kommer klara det. Man får stänga av. Det finns folk som är jätteförbannade på mig nu och det får de vara, säger Behrang Safari.

Blåvitt avgjorde sedan cupfinalen i förlängning, och MFF:s titeltorka i svenska cupen förlängs. Laget har inte vunnit den sedan 1989, och har sedan dess fyra finalförluster.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.