Publicerad:
Uppdaterad:

Vill lämna efter SM-guldet med Dif

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Han blev svensk mästare med Djurgården i går.

Men Per Kristian Bråtveit vill inte vara kvar.

– Det är bättre om jag hittar en ny klubb, säger målvakten till TV2.

Den norske målvakten Per Kristian Bråtveit värvades i vintras för att ersätta Andreas Isaksson. Men det blev endast tio starter under guldsäsongen och sedan den första juni har han varit petad av Djurgårdens ständige reservkeeper Tommi Vaiho som förvandlades till en stor guldhjälte för Dif.

Från bänken har 23-åringen fått följa guldstriden och den nervkittlande avslutningen där Djurgården blev svenska mästare efter att ha kommit ikapp från ett 0–2-underläge mot Norrköping.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

– På bänken sitter du och funderar på att det kan bli alla möjliga resultat. Det är säkert många som säger det, men du tänker inte på det när du spelar. Det var hemskt att sitta på bänken, säger Bråtveit till TV2.

”Vill vara där jag får spela”

Trots guldeuforin kunde målvakten resonera och blicka framåt – och erkänner att en tillvaro vid sidan av planen är inte något han vill fortsätta befinna sig i.

– Om jag fortsätter att vara andramålvakt här är det bättre att jag hittar en ny klubb. I år har vi haft tre bra målvakter, nästa säsong ska det vara två och en måste hitta något annat. Jag hoppas inte att det blir jag, men jag vill vara där jag får spela och chansen att utvecklas.

Laddar Live Upplevelse
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: