Djurgården vann mot ÖFK i ösregn och snöfall

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Det regnade och snöade och hemmalaget Östersund pangade in ledningsmålet.

Men Djurgården kom tillbaka och behåller guldgreppet efter Marcus Danielsons nickmål.

– Det grämde mig att missa läget i första halvlek, men det var kul att man kunde hjälpa laget i andra halvlek i stället, säger Danielson.

Under söndagen gled Malmö tillfälligt förbi Djurgården på målskillnad. På måndagen tog stockholmarna tillbaka allsvenskans förstaplats genom att slå Östersund med 2–1 i en regnig och snöig tillställning på Jämtkraft Arena.

Visades upp på läktaren

Segern satt långt inne.

19-årige Jordan Attah Kadiri pangade in 1–0 för Östersund innan Nicklas Bärkroth kvitterade. Djurgårdens 1–1-mål följdes av så vilda protester från hemmalaget – som tyckte att domaren borde ha blåst av för pausvila – att målvakten Aly Keita varnades och lagets tränarduo visades upp på läktaren.

Däruppifrån såg Ian Burchnall i andra halvlek hur gästernas lagkapten Marcus Danielson nickade in segermålet på hörna.

– Det grämde mig att missa det läget i första halvlek och sedan gjorde Östersund 1-0 efter så det var inte så kul. Men det var kul att man kunde hjälpa laget i andra halvlek i stället, säger matchhjälten och fortsätter:

– Vi är inte nöjda med hur spelet ser ut. Vi slarvar med mottagningar och passningar och går kanske framåt lite för snabbt. Andra halvlek är lite bättre spelmässigt. Det är ingen toppmatch men det handlar om att ta tre poäng i det här laget. Det är det viktigaste, säger Danielsson.

Snarlika spelscheman

Djurgården har nu tre poäng mer än Malmö med fyra omgångar kvar att spela. Och som en tillfällighet har guldrivalerna snarlika spelscheman i återstoden av serien, där Hammarby, IFK Göteborg och Örebro väntar. Utöver den trion har Djurgården en bortamatch mot Norrköping medan Malmö har en tuff hemmamatch mot AIK.

LÄS VIDARE

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad: