Publicerad:
Uppdaterad:

”Måste ringa Zlatan om ryktet stämmer”

Förre lagkamrater om Zlatans tredje (!) alternativ: Alla säger att han ska dit

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic ryktas till Bologna och AC Milan.

Men förre lagkamraten Julio Cruz har även hört om ett tredje alternativ.

– I Argentina säger alla att han ska till Boca, säger Cruz till Gazzetta dello Sport.

Argentinaren Julio Cruz spelade tillsammans med Zlatan Ibrahimovic i Inter 2006-2009. När Gazzetta dello Sport intervjuade 45-åringen var det därför kanske inte så märkligt att Zlatans klubbframtid kom på tal.

”Är fel klubbval”

Men när tidningen lanserade de två alternativen det talas mest om i Italien, Bologna och Milan, fick de ett mer oväntat svar.

– I Argentina säger alla att han ska till Boca, säger Cruz till Gazzetta dello Sport.

Ibrahimovic och Cruz i Inter
Foto: LUCA BRUNO / TT
Ibrahimovic och Cruz i Inter

Boca Juniors värvade i somras Roma-legendaren Daniele De Rossi men Julio Cruz tror ändå att det hade varit ett misstag av Zlatan att gå till den argentinska storklubben.

– Jag måste nästan ringa honom för om det här ryktet visar sig vara sant, att han vill kriga där tillsammans med Daniele De Rossi, så måste jag berätta för honom att det vore fel klubb om han ändå skulle välja den argentinska ligan. För om han vill vinna måste han gå till River Plate, säger 45-åringen.

”Skulle bli kung i staden”

Julio Cruz verkar dock luta åt att rekommendationen till Ibrahimovic trots allt är Serie A och Bologna. Inte minst eftersom klubben tränas av duons gamle vän Sinisa Mihajlovic, som just nu dessutom genomgår en omfattande cancerbehandling.

– Jag måste säga att med tanke på vad han gör, hur han lever och styrkan han visar i sina försök att vara nära laget mitt i den kamp han utkämpar mot sjukdomen så förtjänar Sinisa att bli vald av Ibrahimovic. Och ”Ibra” skulle inte bara vara bra i Bologna, han skulle vara helt fantastisk. Han skulle bli kung i den staden.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med amerikanska LA Galaxy löper ut i december. Den 38-årige svensken har samtidigt inte uteslutet en fortsättning i MLS.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: