Talangen uttagen i Tunisiens landslag

Sportbladet avslöjar: Ali Youssef kan spela OS-kval

Av:

Publicerad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ännu en svensk stortalang kan hamna i ett annat landslag.

Häckens Ali Youssef, 19, är uttagen att spela OS-kval för Tunisien.

– Självklart är man sugen, men får vi se om jag tackar ja, säger han.

Ali Youssef kom till Häcken som tolvåring. I dag är den offensive mittfältaren 19 år och har nyligen förlängt sitt avtal med Hisingsklubben till 2023.

Hittills har det blivit två inhopp i allsvenskan, totalt 19 spelminuter, men insatserna har räckt för att väcka intresse 350 mil söderöver. Nyligen meddelade det tunisiska förbundet att Youssef, som har dubbla medborgarskap, är uttagen till ett dubbelmöte med Kamerun femte och nionde september.

”Har kontakt med farsan”

Matcherna avgör vilken nation som går till afrikanska U23-mästerskapen i november. Där ligger OS-biljetter i potten.

Youssef har ännu inte bestämt om han ska flyga ner och delta.

– Det är roligt att få veta att deras landslag är intresserat. De har kontakt med min farsa medan jag fokuserar på fotbollen, säger han.

En handfull spelare med dubbla medborgarskap har valt bort möjligheten att representera det svenska landslaget, däribland Arber Zeneli (Kosovo) Miiko Albornoz (Chile), Wallid Atta (Etiopien), Emil Hansson (Norge) och Sead Haksabanovic (Montenegro).

”Det känns som hemma”

Om Ali Youssef tackar ja till Tunisien tar han ett steg i samma riktning, men sällar sig inte per automatik till den skaran. Det gör man först vid deltagande i en annan nations A-landslag. På herrsidan är OS-fotbollen på U23-nivå.

– Det är väldigt svårt att säga hur det ska bli. Jag fokuserar bara på att göra det bra i Häcken och se vad som händer. Jag måste snacka med familjen, säger 19-åringen.

Känner du dig hemma i Tunisien?

– Ja, det känns som hemma där också. Massa folk där håller koll på fotbollen. Så självklart är man sugen, det är alltid roligt att få spela landskamper, men vi får se hur det blir.

LÄS VIDARE

Publicerad: