Mjällby vände efter Hammarbys utvisning

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

HÄLLEVIK.

Hammarby spelade med tio man och tappade allt i slutminuterna mot Mjällby.

Då rasar Bajen mot domarna.

– Vi spelar mot 14 man, 11 spelare och tre domare, säger Muamer Tankovic

– Då känns det som att hela världen är emot oss, säger Stefan Billborn.

Hammarbys Muamer Tankovic skickade in ledningsmålet med en yttersida redan efter 48 sekunder.

26 minuter senare fick Mjällby ett gyllene läge att kvittera, då Jacob Bergström gick ner i en duell med Hammarbyförsvararen Richard Magyar vid straffområdeslinjen.

Sportchefens utbrott

Domaren Victor Wolf blåste och visade sedan det röda kortet för Magyar och pekade på straffpunkten. En målchansutvisning som Hammarbylägret reagerade starkt på och ifrågasatte på planen – och på läktaren.

”För helvete – hur fan kan du ta en straff där?”, skrek Hammarbys sportchef Jesper Jansson på läktaren enligt Sportbladets utsända.

David Ousted var dock med på noterna och räddade straffen som slogs av Besard Sabovic.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Vände i slutet

Hammarby såg länge ut att hålla undan, men efter en stark forcering fick Mjällby in två mål och därmed säsongens första trepoängare.

Jacob Bergström kvitterade i den 88:e minuten på en situation som föregicks av en billig Mjällbyfrispark utanför straffområdet.

– Otroligt skönt, säger Bergström.

På tilläggstid nickade sedan Moses Ogbu in segermålet från nära håll.

Stefan Billborn var extremt besviken på domarna efter matchen.

– Jag brukar inte vilja gnälla, men när domaren inte ser svandyket som föregår Mjällbys frispark till 1–1. Då blir det ännu tyngre. Jag har sett det tre gånger och de vevar det på tv, man får inte missa det. Då känns det som att man har hela världen emot oss, säger Hammarbys tränare och fortsätter:

– Vi har spelat med en man mindre i två matcher nu. Under lång tid. När spelarna sliter som galärslavar vill de förstås ha ut något av det. Det blir extra tungt när 1–1 kommer till på det sättet. Det blir dubbel bestraffning först med rött kort och straff med Magyar. Och sen dubbelbestraffning igen med filmningen före kvitteringen.

Domare Victor Wolf säger följande om Magyars utvisning och den efterföljande straffen:

– Det är en fasthållning. Vi pratar ihop oss, domarna, och bedömer att den inleds utanför och fortsätter innanför straffområdet. Eftersom spelare inte försöker spela på bollen utan bara fokuserar på spelaren så blir det målchansutvisning och straff, säger han och fortsätter:

– Vi har sett det i efterhand, men bara snabbt på telefon. Just där och då tog vi det beslutet och om det var rätt eller fel får andra bedöma sen.

Billborn: ”Samma stins”

Billborn menar att Hammarby haft otur med samma domare flera gånger.

– Vi hade en sån här grej i Kalmar förra året med samma stins. Det var ett svandyk i straffområdet och så straff. Det är inte personligt mot oss – men det är för dåligt! Jag vet att det inte är lätt för domarna och man ska ha respekt. Men det blir jävligt tungt.

Muamer Tankovic var lika förbannad.

– Det är skitjobbigt. Vi jobbade hårt men det är inte lätt att spela fotboll, fråga vilken spelare och tränare som helst i hela världen, när man spelar mot 14 man, 11 spelare och tre domare. Det känns som att vi spelar mot 14 man. Jag är både sur och arg.

Nu har ni fyra poäng på fyra matcher. Hur ser du på det?

– Det är skit. Vi är redan i uppförsbacke. Just nu känns det som att mycket är emot oss. Man vill inte gnälla egentligen, men det är jobbigt.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE