Rolfö tillbaka på plan: Hjälper med mycket tejp

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Fridolina Rolfös fotskada skulle ta sex veckor att läka.

Efter fyra veckor och två pass med laget comebackade hon i Wolfsburgs cupseger mot Bayern München.

– Det hjälper med mycket tejp, säger 25-åringen.

Fridolina Rolfö skadade vänsterfoten i VM-bronsmatchen i somras. Hon återhämtade sig till hösten och spelade ett par matcher i oktober för sin nya klubb Wolfsburg.

I första insatsen från start, en 3–0-seger mot Frankfurt 20 oktober, tacklades hon vårdslöst och skadade den andra foten. Sex veckors rehab skulle följa.

Bytte in Rolfö och vann

Fyra veckor senare är det lördag 16 november. Wolfsburg har 1–1 i tyska cupens åttondelsfinal mot Bayern München, den danska stjärnan Pernille Harder är slutkörd och laget behöver ny offensivkraft.

In med en tejpad svenska.

En halvtimme senare är matchen avblåst och Wolfsburg har vunnit med 3–1. Rolfö har inte gjort något mål men varit delaktig i anfallsspelet och haft ett giftig avslut utanför.

– Det var fantastiskt. Jättekul att vara tillbaka på planen igen, säger hon.

Det skulle väl ta sex veckor?

– Ja, det var turbo. Det hjälper med tejpen, då känner jag inte så jättemycket smärta. Det känns skönt att det blev så lindrigt som jag hade hoppats på.

Lindahl i Wolfsburgs mål

På Instagram beskriver du känslan att möta din förra klubb som surrealistisk. Var det så?

– Ja, precis. Det var känslosamt. Jag har kommit människorna väldig nära där, så det var kul att se dem. De gav oss en riktigt tuff match.

Två andra svenskar deltog i matchen. Hedvig Lindahl stod för Wolfsburg medan Amanda Ilestedt hoppade in för Bayern München.

Nästa vecka fortsätter Frauen-Bundesliga med nytt möte mellan storklubbarna Wolfsburg (etta) och Bayern München (trea). Rolfö hoppas vara i slag då.

Bara kört två pass med laget

– Vi får se hur de kommande dagarna känns, säger hon.

Finns bolltouchen där trots frånvaron från fotbollen?

– Ja, men den kan bli bättre. De första två veckorna fick jag inte gå ordentligt på foten och hade fotledsskydd. Sedan började jag jogga och bygga upp kondition och sista veckan har jag kört lite fotboll på egen hand. Två gånger har jag kört fullt med laget.

Hur såg foten ut när du tog bor tejpen?

– Den var ändå okej.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.