”Påminnelse om allt man förlorat”

Niva om Liverpools antiklimax

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett steg närmare titeln.

Men det var inget sprakade Liverpool vi fick se i återstarten.

Derbyt mot Everton slutade 0–0.

Jürgen Klopps mannar har i praktiken redan säkrat ligatiteln, så det handlar inte om ”The Reds” ska få lyfta bucklan utan när.

Seger mot Everton i dag och man hade kunnat bli mästare redan i morgon måndag, om Manchester City mot förmodan förlorar mot Burnley, eller på onsdag vid seger mot Crystal Palace.

Nu dröjer det ett tag till.

För derbyt mot Everton förvandlades till ... ingenting alls.

Antiklimat

Matchen slutade 0–0, det enda som stack ut för Liverpools del var att James Milner och Joël Matip klev av skadade – och efteråt ägnades tankarna åt mest åt det som hade kunnat vara. Om inte coronaviruset funnits.

– Det här blev ärligt talat mest en påminnelse om hur mycket som ändå gått förlorat. För det här var en match och en kväll som många hade skapat bilder av. Man hade föreställt sig hur det skulle bli i ett derby när Liverpool stod på gränsen till ligatiteln, tänkt på hur många känslor som kommer svalla. Och så blir det så här…

– Det finns uppriktigt sagt ingenting från själva matchen jag kommer att minnas framöver, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

”Skönt att vara tillbaka”

Virgil van Dijk var inte allt för bitter över resultatet.

– Vi hade givetvis helst tagit tre poäng, men vi är i alla fall ett steg närmare titeln. Ärligt talat, det var bara skönt att vara tillbaka, säger han till Sky Sports.

Han vet inte om han titta på Manchester Citys match mot Burnley.

– Jag har inte bestämt mig. Vi får se, säger van Dijk.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.