Kungsbacka DFF drar sig ur Elitettan

Av:

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

För ett år sedan var de sagolaget som mot alla odds spelade allsvensk fotboll.

De levde inte lyckliga i alla sina dagar.

Kungsbacka DFF har just beslutat att dra sig ur ur Elitettan kommande säsong.

Till slut fick de ge upp kampen.

Kungsbacka DFF har meddelat Svenska Fotbollförbundet att klubbens representationslag, med drygt fem veckor kvar till seriepremiär, inte kommer att kunna komma genomföra spel på elitnivå.

Den unga (bildad 2013) klubben tog sig sensationellt hela vägen upp till allsvenskan efter att ha vunnit Elitettan 2018, men fick arbeta i motvind under hela sin historiska debutsäsong i högsta serien. Utan stöd från kommunen tvingades de spela sina hemmamatcher i grannkommunen Varberg, och efter en vinst på 22 matcher slutade de sist i serien och flyttades tillbaka ner i andradivisionen.

Massiv spelarflykt

Nu kommer de alltså inte ens att kunna genomföra en satsning där.

Spelarflykten efter 2019 var massiv, och när året inleddes stod Kungsbacka utan spelartrupp och med stora ekonomiska skulder. För två veckor sedan höll man ett extra årsmöte, där Fredrik Kessler tillsattes som ny ordförande.

Mål ett var att rädda klubben, mål två att rädda säsongen.

Men nu har man gett upp den andra målsättningen. I ett utskick till klubbens medlemmar ska Kessler ha informerat om att man drar sig ur Elitettan 2020.

Förklaringen är den nästan totala spelarbristen, förlusten av nästan alla nyckelpersoner inom föreningen, avsaknad av både sponsorer och resurser.

”Info till förbundet”

Kungsbacka blir därmed det andra laget (efter LB07) som drar sig ur Elitettan kort inpå seriepremiären.

"Det som har hänt de senaste tre dagarna är att vi tyvärr har tappat spelare i stället för att få in fler vilket gör situationen ohållbar med tanke på att vi har seriepremiär om snart fem veckor. Därför har vi i dag lämnat information till Svenska fotbollförbundet om att vi drar oss ur elitettan säsongen 2020", skriver Kessler i ett mejl till TT.

För Sveriges näst högsta serie innebär det att startfältet lär krympa från 14 till tolv lag. För Kungsbacka betyder det att man ett år efter att ha spelat allsvenskt inte längre har ett elitlag.

Publicerad:

LÄS VIDARE