CL nästa för mästarna – utan Zigiotti Olme

TV: Här lyfter Kopparbergs Göteborg bucklan

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Göteborg FC gjorde sitt jobb och vann även sista matchen i damallsvenskan: 3–1 mot Vittsjö.

Sedan väntade utdelning av SM-pokal och guldmedaljer.

Nästa uppgift blir Champions League i december – utan Julia Zigiotti Olme, som ska opereras.

Göteborg säkrade klubbens första SM-guld redan förra helgen, när man utklassade Linköping med 7–0.

Avslutningen mot Vittsjö kunde blivit en fest att minnas för klubbens supportrar på hemmaarenan Valhalla. Det satte dock coronapandemin stopp för.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet, var visserligen på plats för att dela ut SM-pokal och guldmedaljer efter matchen. Men ingen publik (förutom anhöriga) släpptes in för att uppleva den stora, glada stunden.

Lagfest inställd

Den planerade lagfesten senare på söndagen har också blivit inställd.

Säsongen är dock inte över för att SM-guldet delats ut. Champions League, som Göteborg kvalificerat sig för med andraplatsen 2019, ska i år spela sextondelsfinaler i december.

Göteborg hör till de lägre rankade lagen och inleder med hemmamatch 9 eller 10 december, med retur på bortaplan 15 eller 16 december.

Om Göteborg skräller och går hela vägen i Champions League får laget också hemmaplan. Finalen spelas på Gamla Ullevi den 16 maj.

Minst en guldhjälte kommer att saknas i matcherna i december. Landslagsmittfältaren Julia Zigiotti Olme ska opereras för höftproblem, uppger Fotbollskanalen.

Blomqvist lämnar?

Anfallaren Rebecka Blomqvist, som trots nio mål i år startade på bänken mot Vittsjö, är enligt Göteborgs-Posten aktuell för den tyska toppklubben Wolfsburg.

Stina Blackstenius gjorde mästarlagets första och tredje mål mot Vittsjö. Målet däremellan ordnade Vilde Böe Risa. Skånskornas reducering var ett självmål.

Rosengård, som vann damallsvenskan 2019, ska också spela i Champions League.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.