”Försökte räkna lite när jag såg nyheten”

Får del av Djurgårdens miljoner: Oj,oj, oj!

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

När uppgifterna om Marcus Danielsons rekordövergång sipprade ut satte sig Skogstorps GoIS:s ordförande och räknade.

Ändå blir han chockad när Sportbladet nämner summan som nu kommer tillfalla kvartersklubben från Eskilstunatrakten.

– Oj, oj, oj, säger Pär Eriksson.

Pär Eriksson är ordförande i Skogstorps GoIS.
Foto: Bildbyrån / Privat
Pär Eriksson är ordförande i Skogstorps GoIS.

Djurgårdens IF får 50 miljoner kronor när Marcus Danielson nu lämnar klubben för kinesiska Dalian FC. Fem procent av det ska dock skickas vidare till andra klubbar genom fotbollens solidaritetsersättning.

Får en miljon kronor

2,5 miljoner kronor kommer därför fördelas mellan de klubbar Danielson spelade för mellan 12 och 23 års ålder. En av dem är Skogstorpgs GoIF som hade Danielsson upp till 17 års ålder.

– När jag såg att nyheten kom igår läste jag på lite och försökte förstå, säger klubbens ordförande Pär Eriksson.

Vilken summa kom du fram till?

– Ja, vad blev det. Det ska ju delas mellan oss, IFK Eskilstuna, Helsingborg, Västerås och Giffarna... Men jag hamnade ändå på att det kanske kunde snudda vid en miljon. Kanske inte fullt så mycket men i alla fall i närheten.

När vi räknar kommer ni få en miljon kronor.

– Oj, oj, oj... Är det så mycket? Det betyder jättemycket. Vi är ju en förening i division 5. En kvartersklubb.

LÄS VIDARE

Kom på klubbens 100-årsfirande

Eriksson säger att klubben med 400 medlemmar i dag omsätter en miljon kronor per år. I en handvändning kommer den ekonomiskt sett lilla föreningen utanför Eskilstuna nu alltså dubbla sin omsättning under ett år.

– Nu ska jag vara en försiktig herre och det är ju en engångssumma så vi ska inte fara iväg. Men säg så här: Vi ska inte göra någon elitsatsning, det är det andra föreningar i Eskilstuna som gör, utan vi är en hundraårig förening som ska finnas i hundra år till med själen i barn- och ungdomsidrotten. Det är dem det här ska gynna, och det tror jag Marcus skulle gilla att jag säger också, säger Eriksson och fortsätter:

– Sedan tycker jag att det här är så härligt eftersom Marcus är mer än bara ett namn för oss. Han är oss väldigt nära. När vi fyllde 100 år förra året var han mitt i Djurgårdens slutmatcher men kom ändå på vår fest och var här en hel kväll för att visa sin respekt för sin barndomsklubb. Alla i Skogstorp vet vem han är och han har en så jäkla bra attityd som fortfarande finns så nära klubben.

Publicerad: