IFK Göteborgs ras: Elva halvlekar utan mål

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

BORÅS. IFK Göteborg har gått från guld- och Europastrid till fem raka matcher utan mål framåt.

Det ska Östersund få sota för i sista omgången.

– Då ska vi explodera, säger Tobias Sana.

0–2-förlusten mot Elfsborg innebär att IFK Göteborg inte kan gå förbi Häcken på sjätte plats i kampen om att vara bäst i stan, men lika mycket som nederlaget mot Boråsrivalen svider, lika mycket smärtar formsvackan som laget hamnat i.

Det är över elva halvlekar sedan IFK Göteborg gjorde mål.

Elva halvlekar utan mål

Senaste målskytten: Robin Söder med sitt 2–0-mål efter 29 minuter 21 september mot Sirius.

Sedan dess, fem och en halv match utan några mål framåt, tappad medaljstrid och en tabellmässig avslutning i ingenmansland.

– Det är tungt och tråkigt att förlora mot Elfsborg. Men vi försöker bygga ett spel som gör att vi kan skörda framgångar i framtiden. Det innebär inte att vi skiter i nutiden. Det handlar om att lära sig saker så att vi kan vara med på riktigt nästa år, säger August Erlingmark i Borås Arenas katakomber.

Tobias Sana:

– Det hade varit värre om vi inte hade skapat något, men vi måste bli skarpare. Vi håller på att bygga något, vi ska ha tålamod.

– På lördag mot Östersund ska vi göra det bättre. Då ska vi explodera. Det har varit viktigt att avsluta på ett bra sätt hela tiden. 

Hur är det att gå från guldstrid till fem matcher utan mål framåt?

– Det är tufft givetvis, men vi måste se vad vi har åstadkommit. Ingen räknade med oss inför säsongen. Nu har vi visat att vi har något, säger Sana.

Poya Asbaghi:

– Avslutningen mot Östersund blir som en final för oss för att få avsluta det här på ett värdigt sätt. Vi har gjort en fantastisk säsong, den måste vi få avrunda med en seger, säger IFK Göteborgs tränare.

Jobba med offensiven

Asbaghi fortsätter:

– Vi skapade fler chanser mot Elfsborg än i vår förra match (mot Djurgården) som var bra. Sett till hur ofta vi kom runt med Hosam Aiesh, gång efter gång, och att det inte leder till fler målchanser är något vi måste jobba med. 

– Vi har en helt ny högersida som gjort det jäkligt bra, men den riktiga kemin är inte där i vår offensiv som helhet. Det kan bli bättre, både under den här veckan, men framför allt med en bra försäsong.

IFK Göteborgstränaren menar också att steget från guldstrid till ingenmansland har påverkat.

– När man tappar det så tar det lite mentalt.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.