Bekräftat: Farnerud klar för IFK Göteborg

36-åringen har skrivit på ettårskontrakt

Av:

Publicerad:
Alexander Farnerud.
Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Farnerud.

IFK Göteborg behövde en rutinerad spelare till truppen.

Assisterande sportchef Pontus Farnerud visste var han skulle vända sig och nu är brorsan Alexander presenterad av Blåvitt.

– Klubben har en imponerande historia men det som har lockat mest är den satsning som Blåvitt gör inför framtiden, säger 36-åringen.

Pontus Farnerud säger i pressmeddelandet från klubben att han medvetet valde att inte vara med i förhandlingen kring värvningen av brorsan Alexander.

– Jag har inte varit lika aktiv i processen som vid andra övergångar utan har tagit ett steg tillbaka. Det är en speciell situation men vi har alla varit med i fotbollsbranschen i många år och vet vad som krävs på den högsta professionella nivån. Vi kommer alltid att göra det vi tror är bäst för IFK Göteborg och i den situationen vi befinner oss är lösningen med Alex det bästa för klubben både kort och långsiktigt. Jag vet att vi får in en spelare som kommer göra allt för att hjälpa Blåvitt, säger Pontus Farnerud.

Inget nytt kontrakt med HIF

Alexander Farneruds meritlista kan inte heller någon ifrågasätta. 36-åringen har gjort åtta landskamper för Sverige och spelat i klubbar som franska Strasbourg, tyska Stuttgart och italienska Torino. Största framgången är segern i tyska Bundesliga säsongen 06/07.

Hur det är med mittfältarens dagsform är mer oklart.

Farnerud lämnade Helsingborgs IF efter fjolårets säsong sedan han inte fått något förlängt kontrakt . I januari tränade svensken istället med tyska division 3-klubben SG Sonnenhof Großaspach.

Enligt sportchefen Kennet Andersson är Farnerud nu i första hand tänkt att komplettera och konkurrera med Robin Söder i IFK Göteborg.

– Det jag gillar mest med Alex är hans kreativitet och sätt att hitta smarta lösningar i anfallsspelet. Han kommer dessutom att tillföra mycket rutin till vår unga trupp, säger tränaren Poya Asbaghi.

Under onsdagen blev även Jakob Johansson klar för IFK.

Publicerad:

LÄS VIDARE