”Vi betalar hyggligt och förväntar prestationer”

RB Leipzigs besked till Emil Forsberg: Kan inte få höjd lön för varje mål

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Emil Forsberg berättade öppet om kontraktsdiskussionerna med RB Leipzig.

Nu svarar sportchefen Oliver Mintzlaff med att tillrättavisa svensken.

– Det finns verkligen andra prioriteringar, säger Mintzlaff till Bild.

2017 förlängde Emil Forsberg till sitt kontrakt med tyska RB Leipzig över säsongen 2022. Trots det funderar 28-åringen redan över sin klubblagsframtid.

– Vi, eller min agent, har en diskussion med klubben. Var den slutar återstår att se. Det var mer intensiva diskussioner förra året, nu har det kommit in en ny tränare och en ny sportdirektör, diskussionerna fortsätter så vi får se var de landar någonstans. Det är mer upp till klubben. Jag försöker inte tänka så mycket på det nu utan spela fotboll så får min agent sköta det, sa Forsberg till Sportbladet i veckan.

Då öppnade mittfältaren också för att lämna Bundesliga.

– Jag har alltid dragits till Spanien och Italien.

”Kan inte belöna varje fin insats”

Emil Forsbergs uttalanden har inte tagits emot med någon större entusiasm i Leipzig. För tyska Bild meddelar sportchefen Oliver Mintzlaff att några nya kontraktförhandlingar inte är aktuella i dagsläget.

Forsberg i klubblagströjan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Forsberg i klubblagströjan.

– Han har fortfarande ett långt kontrakt, som vi förlängde häromåret. Det finns verkligen andra prioriteringar, spelare som bara har ett år kvar på sina kontrakt i sommar, säger Mintzlaff till Bild och fortsätter med att tillrättavisa svensken:

– Vi måste självklart betala marknadsmässiga löner men vi kan inte belöna varje mål eller fin insats. De på marknadsavdelningen får inte en specialbonus efter varje ny kampanj. Vi betalar hyggliga löner och förväntar oss prestationer. Men sedan är vi självklart också styrda av fotbollens mekanismer. Om en spelare gör ett väldigt bra jobb över en längre tid kan vi självklart sätta oss ner med honom och hans rådgivare och eventuellt förlänga kontraktet. Då justeras självklart också summorna i det.

LÄS VIDARE

Nytt nummer ute i dag

Publicerad: