Publicerad:
Uppdaterad:

Fruktar lögner om positiva tester

Tunga hinder för Premier League när läkarfacket protesterar

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Luis Vieira / TT

Premier League-klubbarna kan på måndagen få grönt ljus att börja träna igen men drömmarna om matcher möter samtidigt motstånd.

Det nationella läkarfacket protesterar mot planerna och klubbarna själva slår larm om att rivaler kan komma att ljuga om sjuka spelare.

En del av planen för att kunna återstarta Premier League är den rigorösa testverksamhet som ska bedrivas av ett externt företag i Hong Kong. Alla spelare i ligan kommer testas två gånger i veckan och hittas ett positivt fall rapporteras det sedan tillbaka till klubben.

Men ligan kommer samtidigt, med hänvisning till den personliga integriteten hos spelarna, bara få veta antalet sjuka spelare varje klubb har. Inte vem som smittats.

Protester mot skyddsutrustningen

Situationen gör nu att klubbar fruktar att deras rivaler ska ljuga om positiva fall för att ändå kunna använda smittade spelare i avgörande matcher, skriver The Times.

Det är samtidigt inte det enda hindret PL-klubbarnas planer nu ställs inför.

I Telegraph protesterar det brittiska läkarfacket mot ligans planer på att köpa upp medicinsk skyddsutrustning mitt i den pandemi som gjort att den brittiska sjukvården har brist på just detta. Regeringen har också slagit fast att ingen elitidrott får bedrivas om den riskerar att konkurrera om skyddsutrustning med vården.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN