Svensklaget mot publikrekord i Champions League – utan storstjärnan

Av:

Publicerad:

GÖTEBORG. Kopparbergs/Göteborg är på väg mot publikrekord i stormötet hemma mot Bayern München i Champions League.

Men man får med stor sannolikhet klara sig utan storstjärnan Vilde Böe Risa, 24.

– Hon har ont överallt, säger tränaren Marcus Lantz.

När svenska klubblagen Piteå (möter Bröndby) och Kopparberg/Göteborg på onsdag kliver in i Champions League 16-delsfinaler så väntas det storpublik på Gamla Ullevi i Göteborg där storlaget Bayern München står för motståndet.

Under måndagen hade det sålts drygt 4 500 biljetter. Publikrekordet för Kopparberg/Göteborgs FC är 5 037 åskådare från mötet med Umeå IK, då med Marta i laget, från 2004.

– Det blir en upplevelse om det blir rekord och framför allt en chans för våra unga tjejer att skaffa sig rutin och visa upp sig, säger Göteborgstränaren Marcus Lantz till Sportbladet.

Unga får chansen i CL

För fjolårstvåans yngre spelare kommer få chansen.

I lördagens 1–2-förlust borta mot Eskilstunda tvingades Kopparberg/Göteborgs norska landslagsstjärna, mittfältaren Vilde Böe Risa kliva av redan efter 13 minuters spel.

– Hon har spelat extremt många matcher, först med VM och sedan mycket matcher efter det. Hon är sliten och överbelastad i fram- och baksidan lår, vaderna. Hon hade ont överallt och kunde inte spela vidare, säger Lantz.

Spelar hon mot Bayern München på onsdag?

– Vi spelar sju matcher i september. Det är matcher var tredje dag och vi tvingas rotera. Jag tror inte hon kommer spela på onsdag.

– Vi har match mot Rosengård på söndag. Vi siktar mot att hon ska vara pigg till den, säger Marcus Lantz.

Vad är viktigast för er Champions League eller allsvenskan?

– Vi vill göra bra resultat i båda, men vi får vara försiktiga med de spelare vi har. Vi har en liten och tunn trupp när klubben har valt att satsa på våra egna unga F19-spelare. De tjejerna kommer få speltid i Champions League och i allsvenskan.

Bayern München är favorit

Bayern München, med bland annat svenska Amanda Ilestedt och flerfaldiga skyttligavinnaren Mandy Islacker i laget, slutade tvåa damernas Bundesliga i våras.

– Jag har sett dem på plats. När vi är som bäst och i form så har vi en väldigt bra chans, men nu är vi inte riktigt där. Jag har en trupp som är dyngsliten. Det är klart att Bayern München är favorit, men vi vill ge dem en match, säger Marcus Lantz.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.