Haaland målskytt efter förolämpningen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Inget var som vanligt när Bundesliga återstartade. 

Eller jo, en sak. 

Erling Braut Haaland gjorde mål för Borussia Dortmund.

– Jag har jobbat hårt den här perioden och var aldrig orolig, sa norrmannen till Viaplay efter matchen.

I vanliga fall brukar 80 000 personer inta Signal Iduna Park när det är dags för derby mot Schalke. Men under coronapandemin får Borussia Dortmund klara sig utan den gula väggen. 

Publiken är bara en liten del av de omfattande säkerhetsprotokollet som de tyska klubbarna måste följa. Spelarna får inte kramas eller spotta och på avbytarbänken satt inhopparna långt ifrån varandra med munskydd. 

– Det här är surrealistiska, men hellre det här än ingen fotboll alls, säger Viasats expert Bojan Djordjic.

Foto: VIASAT PREMIUM

Haaland i gruff

Det var i alla fall en sak som var som vanligt när Dortmund spelar nu för tiden. Det hade gått 29:e minuter när Erling Braut Haaland spräckte nollan efter ett mönsteranfall. Bara fem minuter tidigare hade norrmannen hamnat i gruff med Schalkebacken Jean-Clair Todibo. Fransmannen levererade en rejäl förolämpning som lätt fångades upp av kamerorna på den knäppttysta arenan.

– För de som kan sin franska vet man att det är en ganska distinkt förolämpning från Todibo mot Erling Haaland, säger Erik Niva i Visats studio.

Haaland lät sig dock inte påverkas och kunde fira målet med en gungande dans på behörigt avstånd från sina lagkamrater. Kort innan halvtidspausen ökade Raphael Guerreiro på till 2-0. Bara tre minuter efter vilan ökade Thorgan Hazard på till 3–0 och i den 63:e minuten blev Guerreiro tvåmålsskytt.

Schalke var aldrig nära och det blev en 4–0-kross för Dortmund.

Erling Braut Haaland kom till tv-intervjun efter matchen och var nöjd med prestationen både individuellt och lagmässigt.

– Vi visste att vi hade fansen hemma så vi var aldrig rädda, vi visste att vi skulle vinna. Du såg i dag att vi hade full kontroll, säger han.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.