”Gråter i halvtid – kan inte förklara”

Av:

Publicerad:
Carlos Tevez.
Foto: Marcelo Endelli / Getty Images South America
Carlos Tevez.

Carlos Tevez pappa kämpar för livet.

Han har intensivvårdats för covid-19 – i 45 dagar.

– Ibland gråter jag i halvtid, säger Tevez.

Den förre Manchester United-, City- och Juventusstjärnan Carlos Tevez har hunnit bli 36 år gammal men är alltjämt aktiv och spelar just nu i sin ungdomsklubb Boca Juniors.

Han har spelat från start i de sju senaste matcherna och noterats för fyra mål. Men vid sidan av planen pågår ett trauma.

”Väldigt tufft”

Hans pappa, Segundo, får intensivvård för coronaviruset och har legat på intensivavdelningen i 45 dagar.

– Det är väldigt tufft. Jag har blandade känslor. Ibland mår jag bra, men ibland går jag iväg och gråter i halvtid. Jag kan inte förklara det, säger han till ESPN.

– Det är tuffa tider. Jag åker och besöker min pappa och mitt i allt det här måste jag vara stark och spela fotboll…

”Rakt in i själen”

Inför söndagens match mot Talleres hade Boca-fansen satt upp en stor banderoll på arenan (matcherna spelas fortfarande utan publik) och uttryckt sitt stöd för familjen Tevez.

– Det gick rakt in i själen. Det viktigaste i allt det här är att vara stark, och det är jag tack var människorna runt den här klubben och min familj som stöttar mig, säger han.

Carlos Tevez biologiska pappa, Juan Alberto, sköts till döds när Carlos var fem år gammal. Hans biologiska mamma, Fabiana, övergav honom och han adopterades då av hannes syster Adriana Noemí Martínez som tillsammans med Segundo tog hand om och uppfostrade honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.