Spelare i IFK Göteborg osäkra på grund av coronahänsyn

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Erlingmark.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Erlingmark.

GÖTEBORG. Tre spelare är osäkra kort inför IFK Göteborgs allsvenska premiär mot Elfsborg.

Giorgi Kharaishvili har skadebekymmer men August Erlingmark och Jesper Tolinsson är frågetecken på grund av hänsyn till de nya coronavirusdirektiven.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Tolinsson.

Tränaren Poya Asbaghi vet inte vilka spelare som han har tillgängliga inför premiären mot Elfsborg på Gamla Ullevi under söndagen.

Efter lördagens träning säger han:

– Jesper Tolinsson  och Agge (Erlingmark) har haft huvudvärk. De mår bättre, men vi vet inte 100 procent förrän i morgon (läs söndag) om de kan vara med. De har inte varit med och tränat i dag.

Det är det nya medicinska protokollet kring coronviruset som gör att just den duon blir extra osäker till spel.

– Vi måste absolut vara mer lyhörda. Minsta lilla symtom så stoppar vi spelarna. Det är viktigt att följa.Jag vet hur det är när det blir match. Det finns en vinnarskalle och det är lätt att glömma. Men tävlingsinstinkten får inte ta över när det gäller de här sakerna, säger Asbaghi.

”Vi är stenhårda”

IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson utvecklar:

– Båda var symtomfria i går (fredag) och även i dag (lördag). Vi kommer kolla av dem noggrant i morgon (söndag) igen och är de symptomfria då också så är de tillgängliga för spel för Poya. Då har de varit symptomfria i mer än två dygn.

– De har inte haft andra symptom och det är inte så att deras tidigare huvudvärk pekar direkt mot corona, men eftersom det är så brett med symptom så är vi stenhårda. Vi gör allt för att inte bidra till en eventuell smittspridning.

– Erlingmark har varit ute och joggat på egen hand i dag, säger Persson. De hade huvudvärken i bara något dygn för några dagar sedan.

Kan det bli aktuellt för er att testa er trupp för corona för att få lite mer säkra svar?

– Vi har definitivt funderat på det, men det blir ju tester mer för nutid i så fall. Det går att göra båda testen (för aktiv infektion och för antikroppar) och nu börjar tillgången på tester öka. Det finns en möjlighet att vi gör det, men har vi inte symtom som pekar tydligt på corona så behöver vi inte springa iväg för att göra testen, säger Calle Persson.

– Har vi symptom så kommer vi nog börja använda testen på ett eller annat sätt framöver.

Vilka är chanserna att Kharaishvili kommer till spel?

– Vi tar en bedömning i morgon (söndag) i samband med matchen. Det blir ett beslut på matcharenan, säger Calle Persson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.