”Är oacceptabelt”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Robin Quaison och Alexander Isak bojkottar TV4 efter Alexander Bards attack mot Black lives matter-rörelsen.

Olof Lundh förstår stjärnorna.

”Att vi som företag inte tar mer aktivt avstånd från vad en profilerad medarbetare skriver är oacceptabelt.”, skriver han på Instagram.

Sent på lördagskvällen kom beskedet att TV4 sparkar Alexander Bard.

Alexander Isak och Robin Quaison reagerar starkt mot TV4 efter att kanalens profil uttryckt grova åsikter mot svarta personer i ett inlägg på Twitter.

Landslagsstjärnorna kräver att kanalen agerar mot Bard.

”Jag är upprörd över detta ignorant och rasistiska uttalande och hoppas att alla som känner likadant tar ställning och gör sin röst hörd mot rasism. Efter att ha läst TV4 kommentar angående Alexander Bards ord blir jag ännu mer upprörd! Detta är ett fegt svar av TV4, som arbetsgivare har ni ett ansvar! Jag kräver att TV4 tar ställning och agerar, tills dess så kommer jag att bojkotta allt som är kopplat till TV4.”, skriver Quaison på Instagram.

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Förstår de som bojkottar”

Nu får de stöd av TV4:s fotbollsprofil Olof Lundh. Krönikören tycker att hans arbetsgivare borde ta ställning mot Bards uttalanden.

”Jag förstår de som nu bojkottar TV4. Att vi som företag inte tar mer aktivt avstånd från vad en profilerad medarbetare skriver är oacceptabelt. Yttrandefrihet är givet i ett öppet samhälle, men som företag kan man ta ställning mot direkta felaktigheter och markera var man står i en viktig fråga.”.

Flera andra landslagsstjärnor som Emil Forsberg, Dejan Kulusevski, Mikael Lustig och John Guidetti har hyllat Quaison och Isaks ställningstagande.

Publicerad:

LÄS VIDARE