Backe: ”Isak kan ju inte sabba sin karriär”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Inget spel i Bundesliga och petad i Champions League-truppen.

Nu måste Alexander Isak lämna Borussia Dortmund, enligt Hasse Backe.

– Han kan ju inte sabba sin karriär, säger TV4-expterten i programmet ”Fotbollslabbet”.

Sedan Alexander Isak lämnade AIK och blev allsvenskans dyraste export någonsin har det inte riktigt gått som supertalangen tänkt sig i Borussia Dortmund.

Totalt har det blivit en match från start och fyra inhopp i Bundesliga – och sedan den tyska ligan drog i gång i augusti har svensken inte lyckats ta en plats i någon av de två inledande omgångarna.

I stället har Isak fått spela tre matcher, och gjort ett mål, de senaste veckorna med Dortmunds U23-lag i Regionalliga West, den tyska fjärdedivisionen.

– Det är inte den nivån jag ser mig själv på men det är så det är. Det kan vara bra att få lite spring i benen, sa 18-åringen i en tv-intervju med Sportbladet i veckan.

”Spela gratis!”

I programmet ”Fotbollslabbet” på Fotbollskanalen uttrycker experten Hasse Backe en oro över Isaks situation och uppmanar honom att lämna på lån så snart som möjligt.

– Det är bara att konstatera nu att Alexander Isak bör se till att bli utlånad nu i januari. Bara han kommer till en vettig klubb och får speltid så kan han spela gratis – för han kan ju inte sabba sin karriär, säger Backe och tillägger:

– Det har gått ett och ett halvt år nu. Han bara måste få speltid utifrån sin potential. Spela gratis då! Och gå till en vettig klubb.

Alexander Isak befinner sig just nu på västkusten där han tillsammans med U21-landslaget i kväll tar sig an Ungern i EM-kvalet.

Matchen börjar klockan 18.30 och spelas på Falcon Alkoholfri Arena.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.