Domarchefen slår tillbaka mot Thern: ”Pajasåsikter”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Ta in bättre utländska domare eller använd VAR.

Simon Thern riktade hård kritik mot den svenska domarkåren efter straffsituationen i AIK:s straffområde.

– Jag tycker att det är brist på respekt, säger domarchefen Stefan Johannesson.

2–2 på resultattavlan på Nya Parken.

Då river Henok Goitom ner Norrköpings Henrik Castegren i eget straffområde. Men domaren Kristoffer Karlsson visade tecken för att fortsätta spela.

– Jag förstår Norrköpings frustration, i och med att det är en situation som skulle kunna ha blivit matchavgörande. Men att uttrycka sig så – jag tycker att det är brist på respekt, säger Stefan Johannesson, domarchef på Svenska Fotbollsförbundet.

”Det är nog nu”

Efter matchen riktade IFK Norrköpings Simon Thern kritik mot hela den svenska domarkåren och menade att nivån är alldeles för låg.

Hans förslag var att ta in bättre utländska domare eller börja använda VAR.

– Domare kan också göra fel men inte på den här nivån. Det kostar för mycket för att man ska tycka att det är okej. Det är nog nu. Jag känner mest en uppgivenhet för hur det här påverkar våra liv. Hade vi varit så här dåliga hade vi blivit nedflyttade till juniorlaget, sa Simon Thern efter matchen.

”Pajasåsikter”

Domarechefen, som understryker att han förstår Norrköpings frustration, slår nu tillbaka på kritiken.

– Det är pajasåsikter. Det finns mycket vi skulle kunna säga om nivån på spelare men det skulle vi aldrig göra. Jag tycker inte att domarna är sämre än spelarna i allsvenskan, säger Stefan Johannesson.

Är det straff?

– Det ska vara straff. Det är inte svårare än så. Därav förstår jag frustrationen men det måste finnas någon form av respekt mot varandra.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.