Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är 57 sekunders idioti”

Målvakten varnar för övningarna som sprids: Behöver en synundersökning

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

På ett internet som helt plötsligt kryllar av kreativa målvaktsövningar har en 36-åring från Götlunda tagit på sig superhjältemanteln för att försöka bringa lite ordning och rättvisa i världen.

Frank Pettersson är spelande målvaktstränare i Jönköpings Södra på dagtid och frustrerad grindvakt vid sociala medier-idiotins högborg på kvällstid.

– De säger att man ska ge sig i olika diskussioner på Twitter men de här diskussionerna brukar jag faktiskt fullfölja. Och då blir det till och med lite ton ibland.

Via sitt Twitter-konto har Frank Pettersson de senaste åren recenserat kreativa målvaktsövningar som på lika sätt fått spridning på nätet. Sportbladet skickade därför upp vår egen Batman-lampa och bad Jönköpings Södras spelande målvaktstränare att lista sina allra värsta skräckexempel.

Nummer 1: Huliganhoppet

Petterssons kommentar: Jag får ont bara av att titta på den. Den är värst!

2. Roger Federer

Petterssons kommentar: Det går att göra bra saker med tennisbollar men här står de och smackar från 35 meter och kallar det reflexträning. Behöver du träna reflexer från 35 meter så behöver du snarare en synundersökning.

3. Muskelbyggarna

Petterssons kommentar: Det är 57 sekunders idioti.

Mitt i det humoristiska finns också en god avsikt från Pettersson. För senast i höstas upplevde han vad konsekvensen kan bli av de ibland rent hälsovådliga träningsfilmerna på nätet.

– Då gick jag förbi några ungdomar i vår klubb som höll på att hoppa sådär över kravallstaket. Om någon håller på att leka med tennisbollar så är det i alla fall helt ofarligt men med staket blir det dessutom skaderisk. Då kunde jag verkligen hålla mig för skratt.

36-åringens egen träningsfilosofi går att beskriva som raka motsatsen till de tennisbollsstundande och löpbandsälskande kreatörerna på nätet.

– När jag var yngre gick man iväg 50 minuter med målvaktstränaren och mådde du bara så dåligt som möjligt när du kom tillbaka så trodde man att det var bra träning. Men det har hänt enormt mycket med målvaktsträningen de senaste åren och det bästa är det som sker kollektivt och som är så matchlikt som möjligt.

Vill ni ändå se fler träningsfilmer? Ja, då presenterar vi ytterligare några bubblare från Petterssons skräcklista här:

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: