Tegnells svar om publik på fotboll

”Tycker det är väldigt viktigt”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensk fotboll kräver att regeringen omprövar möjligheterna att tillåta publik på idrottsevenemang.

Anders Tegnell är i nuläget tveksam till förändringar.

– Det är en risk vi definitivt inte är villiga att ta, säger statsepidemiologen enligt Radiosporten.

Regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer står kvar, vilket innebär fortsatt spel inför tomma läktare på idrottsevenemang.

Så lär det vara även en tid framöver, menar Anders Tegnell.

För när han under tisdagens presskonferens fick frågan om det kan bli aktuellt att tillåta publik i mindre mängd, vilket fotbollen specifikt har efterlyst, ställde han sig minst sagt tveksam till förslaget.

– Just nu tycker vi det är väldigt viktigt att vi har kvar det här att begränsa stora sammankomster för de har visat sig genom hela förloppet kunna innebära rätt stora risker. Det är en risk vi definitivt inte är villiga att ta med den utveckling vi ser just nu, säger Tegnell.

Anders Tegnell
Foto: NILS PETTER NILSSON
Anders Tegnell

Vädjar till Lind

I går (måndag) skrev svensk fotbolls högsta höns ett öppet brev till kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) där de vädjade om att få beslutet omprövat. Parterna ska också träffas på ett möte nu på torsdag för att diskutera frågan vidare.

Tegnell säger att det är upp till polisen att avgöra om det ska kunna bli aktuellt med reducerad publik utspridd över flera läktarsektioner.

– Det är polisen som äger lagstiftningen, men där är begränsningen satt på mängd, inget annat, säger statsepidemiologen.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.