Zlatan har flugit tillbaka till Italien

”Var en rolig och spännande tid”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Sverige.

Vid 19.30-tiden på måndagskvällen landade han på flygplatsen Malpensa utanför Milano.

– Vi utgår från att han ska slutföra sitt kontrakt med Milan, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT.

Den 38-årige superstjärnan har befunnit sig på svensk mark och tränat med Hammarby under den pågående pandemin. Det har lett till spekulationer om huruvida det kan bli aktuellt med spel i den grönvita tröjan och så sent som i går (söndag) öppnade Bajens sportchef Jesper Jansson dörren för det.

– Chansen finns nog, det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet. Han har inte sagt något så och det är inte så att jag behöver fråga honom och berätta för honom att vi vill ha honom här, sa Jansson till Expressen.

Nu har ”Ibra” återvänt till Italien, vilket SVT Sport var först att rapportera om.

Tillbaka i Italien

Italienska medier rapporterar samstämmigt att ”Ibra” anlände till flygplatsen Malpensa vid 19.30-tiden på måndagskvällen. Han flög dit i ett privatplan av modellen Embraer Legacy 450 och bilder visar hur han – iförd munskydd – efter ankomsten leds in i en svart bil och körs till Milans träningsanläggning Milanello.

Enligt La Gazzetta dello Sport kommer Ibrahimovic behöva genomgå rutinmässiga hälsokontroller samt sättas i karantän i två veckor när han nu återvänder till Italien.

Foto: DANIELE MASCOLO / TT NYHETSBYRÅN

”Utgår från det”

Zlatan har kontrakt med AC Milan till den 30 juni. Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger till SVT att han räknar med att 38-åringen fullföljer sitt avtal med den italienska storklubben.

– Det var en rolig och spännande tid att ha honom här men han har åkt tillbaka till Italien i dag. Vi utgår från att han ska slutföra sitt kontrakt med Milan, säger Jesper Jansson till sajten.

SVT: Vad sa ni då ni skildes åt?

– Vi sa väl ”ses snart”, jag bara skojar. Det är ingen som vet vad som sker i dessa tider, men vi håller kontakten.

Serie A-säsongen är alltjämt pausad på grund av coronakrisen, men förhoppningen är att den ska kunna återupptas i slutet av juni. Spelarna har fått träna individuellt sedan den 4 maj och ska få träna i grupp från och med den 18 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.