”Min bror – lever kvar i mitt hjärta”

Sorgen efter ofattbara tragedin

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ABC DE SEVILLA

Prick ett år har gått sedan José Antonio Reyes omkom i en trafikolycka, 35 år gammal.

På årsdagen sörjdes den omtyckte fotbollsstjärnan.

”Min bror”, skriver Sergio Ramos på Twitter.

Fotbollsklubben Sevilla har återgått till full träning inför återstarten av säsongen den 11 juni. Men måndagens träning blev en speciell sådan. Det var nämligen prick ett år sedan som laget förlorade sin mycket omtyckte spelare José Antonio Reyes i en trafikolycka.

På träningen samlade sportchefen Monchi sina spelare vid mittcirkeln och bad om en tyst minut. Efteråt lade man ner tröja nummer tio på gräset och applåderade unisont. Då brast det för Monchi som bröt ut i tårar.

Hedras av Ramos

En av många som sörjer José Antonio Reyes död är Real Madrid- och landslagsstjärnan Sergio Ramos. På Twitter skriver han:

”Det har redan gått ett år, men du finns alltid kvar i våra hjärtan. Med ett leende. Min bror”, skriver Ramos.

Foto: David Rogers / Getty Images Europe
José Antonio Reyes.

”Var min idol”

Även Dani Ceballos, 23, uttalar sig. Han var aldrig lagkamrat med Reyes men känner ändå stor samhörighet med honom eftersom de föddes i samma stad (Utuera) och båda representerat Arsenal.

– José var en idol för mig. Jag skrev på för Arsenal ganska kort efter hans död. Jag pratade med hans pappa som gratulerade mig. Josés död var en enorm tragedi för hela fotbollsvärlden. Jag är säker på att han är där uppe i himlen och känner stolthet över att jag går i hans fotspår. Och det är något jag själv är väldigt stolt över, säger Ceballos till Evening Standard.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.