MFF klart för Europa League

Säkrade 80 miljoner kronor i kväll

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

MFF är klart för gruppspel i Europa – för fjärde gången på sex år.

– Det börjar bli en vana, säger Guillermo Molins till Kanal 9.

Samtidigt blev skåningarna 80 miljoner rikare.

Nu kan det bli fotbollsfester mot lag som Manchester United eller Arsenal.

MFF kom till Tel Aviv och mötet med Bnei Yehuda med 3–0 i ryggen och flera stjärnor vilandes på bänken, som Markus Rosenberg, Sören Rieks och Fouad Bachirou.

Sju minuter in i matchen dödade Guillermo Molins dubbelmötet med att glidstöta in 1–0 på fint inspel från vänster av Romain Gall.

Resten av matchen, som spelades inför en liten publikskara, blev till stora delar ett sömnpiller i värmen. Närmast att göra 2–0 var Molins på ett friläge i mitten av andra halvlek.

”Bekväm resa”

Men dessförinnan höll MFF bollen inom laget i hela tre minuter.

– Det vete sjutton om det hänt tidigare med ett svenskt lag i Europa, säger Sportbladets Simon Bank i Kanal 9:s sändning.

Men det låga tempot och en uppgiven motståndare gjorde garanterat inte MFF något då deras guldrace i allsvenskan fortsätter på söndag mot Kalmar och man behövde inte köra slut på någon spelare.

– En hyfsat bekväm resa, säger Molins till Kanal 9.

Fyra gruppspel på sex år

Avancemanget i Europa League betyder att MFF i höst spelar sitt fjärde gruppspel i Europa på de sex senaste åren.

Det innebär också att klubben, som har mer pengar (en halv miljard kronor) på banken än något annan svensk klubb i historien, blir minst 80 miljoner kronor rikare. Man får 40 miljoner i rena prispengar och sedan tillkommer lika mycket i form av Uefas rankning- och mediapotter samt matchintäkter. Men det kan förstås bli än mer om man tar poäng i gruppen och lyckas gå vidare som i fjol.

– SM-guld går alltid först. Men det är alltid roligt och en merit att spela i Europa, säger Molins.

Lottning i morgon

MFF hamnar i den tredje seedningsgruppen inför morgondagens lottning klockan 13. Man kan därmed lottas mot storlag som Manchester United, Arsenal, Roma eller Lazio.

Gruppspelet inleds den 19 september.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN