Zlatan i blåsväder – kritiseras för svaret

Zlatan Ibrahimovics kommentar beskrivs som ”nedsättande” och ”rasistisk”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic har retat gallfeber på Mexiko med sina kommentarer om fotbollsikonen Carlos Vela.

Nu får 37-åringen också hård kritik för sitt svar till en mexikansk journalist som ifrågasatte svenskens rätt att stämpla sig själv som MLS bäste genom historien.

Zlatan Ibrahimovic kallade det ”förolämpande” när han i anslutning till mötet med Los Angeles FC i slutet av juni jämfördes med skytteligaledaren i MLS, mexikanen Carlos Vela.

– Hur gammal är han? 29? Och han spelar i MLS när han är i sitt livs form? När jag var 29 spelade jag i Europa. Det är en väldigt klar och stor skillnad. Jag tycker att jag är överlägset bättre, sa Ibrahimovic till ESPN.

”Visar brist på respekt”

Vela gick i svaromål om vem av de två som är säsongens bästa spelare i ligan – med en egen känga:

– Att jämföra mig med honom visar en brist på respekt mot honom, men om vi ser på statistiken och glömmer bort ålder och sådant, då är jag bättre än honom just nu. Det är sanningen, sa Vela enligt ESPN.

Ibrahimovic har uppenbarligen inte glömt diskussionen och hans senaste inlägg i debatten har nu skapat starka reaktioner.

Det började efter svenskens tre mål i storsegern mot Kansas när Zlatan utnämnde sig själv till MLS bäste spelare någonsin. En journalist undrade då om 37-åringen inte behövde vinna den amerikanska ligatiteln först innan han kunde ta på sig det epitetet.

– Nej, svarade Zlatan.

”Vilket land är du ifrån?”

Reporter: Så ingen titel behövs?

Zlatan: Nej. Jag vill vinna titeln eftersom jag spelar om den. Inte för att visa vem jag är. Vilket land är du ifrån?

Reportern: Vilket land jag är ifrån? Mexiko.

Zlatan: Klart som fan att du frågar det då.

Svenskens bitska svar har nu mött kraftfulla reaktioner. Mexikanska Publisport kallar kommentaren för ”rasistisk” samtidigt som paraguayska Caraota stämplar den som ”nedsättande”, skriver Fotbollskanalen.

Carlos Vela, som inledde sin professionella karriär i engelska Arsenal, leder MLS skytteliga på 28 mål. Zlatan har gjort 26.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.