Tottenhamstjärnans kontring mot Källström och Schelin: ”Nej!”

Av:

Publicerad:

PARIS. Kim Källström kallade fransmännen ”arroganta”. Lotta Schelin definierade dem som ”loja”.

Hade det inte varit två tidigare lagkamrater hade Hugo Lloris blivit upprörd.

– Jag tycker om Kim, säger den franske lagkaptenen.

Tack vare 1–0-segern borta mot Portugal i lördags har Frankrike redan säkrat segern i Sveriges grupp i Nations League inför mötet med Sverige under tisdagskvällen.

Blågult måste prestera bättre än Kroatien som samtidigt möter tabelltvåan Portugal hemma i Split eftersom kroaterna är före Sverige på fler gjorda mål.

Direkt efter slutsignalen på Friends i lördags så konstaterade CMore-experterna, de tidigare Lyonspelarna, Lotta Schelin och Kim Källström att Frankrike kan komma att uppträda något nonchalant och ointresserat på tisdagskvällen:

– Fransmän har lite sådan mentalitet. De behöver ha något som pushar dem det där lilla sista. Annars kan de bli lite loja. Det får vi hoppas på, sa Schelin som spelade i Lyon 2008–2016 med glimt i ögat.

När Kim Källström, i Lyon 2006–2012, fick frågan i CMore om fransk arrogans svarade han:

– Oh! Den finns definitivt. Men portugiserna har heller inte något att spela för. Det blir arrogans i två delar av Europa.

Foto: Francois Mori / TT

”Nonchalans, nej”

Så Sportbladet frågade den franske lagkaptenen Hugo Lloris, numera mellan stolparna i Tottenham men tidigare i Lyon 2008–2012, om påståendena.

33-åringen log brett åt frågställningen och de tidigare lagkamraternas ”attack”:

– Jag gillar verkligen Kim, som jag minns med ett stort leende både som spelare och lagkamrat.

– Men nonchalans, nej! säger han Lloris bestämt.

– Vi har ingen nonchalans, lite tillfredsställelse kanske då vi redan är kvalificerade.  Men nederlaget mot Finland återställde ordningen. Vi vet att när vi bär den blå tröjan ska vi prestera, då vill vi vinna. Det är vårt ansvar. I morgon spelar vi för att vinna. 

– Vi känner till det svenska sättet att spela, de kommer att kämpa för att inte trilla ner i division B av Nations League. Men jag tror att man som spelare i det franska landslaget måste komma med den formen av inställning – att det handlar om att vinna, säger Hugo Lloris.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.