Grönt ljus: PL kan återupptas 12 juni

Regeringen tillåter spel inför tomma läktare

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Grönt ljus från regeringen.

Nu meddelar Premier League att samtliga 20 klubbar är överens om att de vill återuppta säsongen.

– Men inget beslut kommer fattas förrän vi diskuterat saken med spelare och ledare, säger ligans vd Richard Masters.

Den engelska regeringen publicerade på måndagen ett 50 sidor långt dokument med planer på hur samhället successivt ska kunna öppnas upp och så småningom återgå till det normala.

Där meddelades att ”kultur- och idrottsevenemang bakom stängda dörrar avsedda för tv-sändning” ska kunna tillåtas tidigast den 1 juni så länge ”risk för sociala kontakter undviks”.

Beskedet innebär att Premier Leagues planer på att återuppta säsongen den 12 juni nu bedöms som rimliga.

Alla klubbar överens

Senare på måndagskvällen kom Premier League själva med ett uttalande. Där meddelades att samtliga 20 klubbar nu är överens om de vill återuppta säsongen.

– Vi jobbar med alla inblandade parter för att på ett ansvarsfullt och säkert sätt hitta en modell som känns genomförbar. Självklart kommer säkerheten i första hand. Vi måste följa myndigheternas rekommendationer, vilket vi gör, säger PL:s vd Richard Masters.

Klubbar kovände

Det har tidigare kommit rapporter om att sex PL-klubbar varit emot en återstart av säsongen. Två klubbar, Brighton och Watford, har dessutom öppet deklarerat att de inte vill spela någon fotboll under rådande omständigheter.

Men sedan FA (förbundet) på måndagen slagit näven i bordet och fastställt att mästare ska koras och att upp- och nedflyttning ska ske på sportsliga grunder, har pendeln svängt.

– Det finns nu en stark gemensam vilja från klubbarnas sida om att spela färdigt säsongen. Men inget beslut kommer fattas förrän vi diskuterat saken med spelare och ledare och vi kommer bara återuppta spelet om det känns helt säkert att göra så, säger Richard Masters.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN