Mardrömshalvlek av Kouakou

Kalmar bortavann med 2–1 efter självmål av anfallaren

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Blåvitts nyförvärv Koaukou gjorde självmål mot Kalmar.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Blåvitts nyförvärv Koaukou gjorde självmål mot Kalmar.

GÖTEBORG. IFK Göteborg gav sig uppförsbacke med ett självmål.

Framåt får Blåvitt inte till det – och en av de offensiva stjärnorna bänkades på nytt.

– Det är inget mellan mig och Rolle, men jag tycker jag är för bra för att sitta på bänken, säger Hosam Aiesh.

Efter en timmes spel var det färdigspelat för Christian Kouakou, som byttes ut mot Alexander Farnerud.

Då hade sommarens anfallsnyförvärv, Kouakou, bland annat hunnit bränna ett friläge, blivit varnad och gjort ett självmål.

Men bytet gav ingen vidare effekt för Roland Nilsson och IFK Göteborg.

Två minuter senare gjorde nämligen gästande Kalmar 2–0, efter att Isak Magnusson fått vandra in i straffområdet och ostört prickskjuta in bollen.

Väntar på sitt första mål

Dessförinnan hade Blåvitt redan hamnat i underläge efter Christian Kouakous misslyckade undanrensning på hörna.

– Gruppen tar det hårt när de får sitt 1–0-mål, spelarna hänger med huvudet direkt, säger IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson.

– Vi släpper en kontring efter ett misstag, står för lågt och de gör 2–0. Det blir ett berg att bestiga, säger Nilsson.

Christian Kouakou, 25, som hämtades från superettanlaget Brage i somras, väntar fortfarande på sitt första mål – i rätt kasse – för IFK Göteborg.

Två poäng från Blåvitt

Hur stöttar du Kouakou efter självmålet?

Fotboll är ett tufft spel ibland, ett misstag kan bli väldigt kostsamt. Jag har sagt till Christian att sånt händer ibland, bara att ta det och jobba vidare. Nu är det som det är, vi får leva med det. Vi är ett lag, säger Rolle.

Trots Pontus Wernblooms reducering på tilläggstid till 1–2 blev det Nilsson andra raka förlust som Blåvittränare, efter nederlaget mot FC Köpenhamn i Europa League-kvalet i torsdags.

För Kalmars del var det en blytung trepoängare, och laget är i skrivande stund bara två poäng från IFK Göteborg, som ligger precis ovanför negativ kvalplats.

– Vi krigar som fan, men det är inte bra nog, säger Tobias Sana och skickar uppmaningen till självmålsgöraren Christian Kouakou:

– Självmålet är inget han ska fundera på något när han kommer hem. Jag lägger ingen skuld på honom. Det är inte hans självmål som gör att vi förlorar. Jag har missat straffar. Vi är ett lag som vinner och förlorar tillsammans.

”För bra för bänken”

IFK Göteborg 2020 har framför allt svårt att göra mål. En av lagets på förhand bästa offensiva spelare, Hosam Aiesh, bänkades på nytt men kom in under den andra halvleken.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker jag är för bra för att sitta på bänken. Jag fick en förklaring innan matchen och det är inget mellan mig och Rolle. Han har kommit hit för att ta poäng och tar ut det som han tycker är bästa laget, säger Aiesh.

– Nu spelar vi rakare och jag är kanske inte den bäste fotbollsspelare för det. På det sättet kan jag förstå att jag inte är nummer ett på min position.

– Jag känner mig i bra form, men det är svår match för mig att komma in i och samma sak mot Köpenhamn där jag fick några minuter. Jag har inte hunnit visa upp mig riktigt för Roland. Det kanske tar lite tid, säger Aiesh.

Christian Kouakou avböjde att göra några intervjuer efter matchen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.