Publicerad:

”Spännande att se var hon sätter upp dem”

Carina, 56, ville stödja dottern – men svaret förbryllade

Av:

Publicerad:
Elsa Karlsson i Hammarby och mamma Carina.
Foto: Privat/Bildbyrån
Elsa Karlsson i Hammarby och mamma Carina.

Elsa Karlsson är ny i Hammarby och mamma Carina, 56 år, ville visa sitt stöd.

Men det tänkta medlemskapet i klubben blev något annat.

– Det blir spännande att följa var hon sätter upp sitt ”FUCK VAR”-klistermärket, säger Elsa med ett skratt.

Elsa Karlssons föräldrar har alltid följt dotterns fotbollskarriär på nära håll. Så när 27-åringen inför årets säsong skrev på för Elitettan-klubben Hammarby var mamma Carina inte sen att hoppa på tåget.

– Jag ville vara med och stötta dig och laget så jag blev medlem i Hammarby, sa Carina till sin dotter på onsdagen.

Men det var inte bara därför Carina hörde av sig till Elsa. Framförallt undrade hon över de lite udda klistermärken klubben hade skickat som tack för medlemskapet.

”Gillade vissa mer än andra”

Det var kanske framförallt de med texterna ”ÄTA SKITA SPY” och ”FUCK VAR” (fotbollens videodomarsystem) som förbryllade.

– Jag fick berätta för henne att hon råkat bli medlem i Bajen Fans och att det där är saker du brukar få från olika supporterföreningar. Då skrattade hon gott.

Var tycker du att hon ska sätta upp klistermärkena?

– Det är det jag ska följa nu, var i Oskarshamn hon ska sätta upp dem. Hon gillade i alla fall vissa märken mer än andra hörde jag... Så det blir kul att se.

”Äntligen välkommen på solsidan”

Men kanske var det trots allt ödet som styrde Carina till supporterföreningen. För Elsa avslöjar att mamman redan innan dottern själv skrev på för stockholmsklubben haft en dragning till Hammarbys supporterfraktioner.

– När jag spelade bortamatch mot Hammarby med Kalmar förra säsongen var mamma och pappa på plats. Då ville hon gå över till sidan där Hammarbys fans brukar vara eftersom ”det ju är solsidan”. Jag fick förklara för henne att det kanske inte var en så bra idé eftersom hon hade en Kalmar-halsduk på sig. Nu har hon sagt att hon ska gå över till den sidan nu när jag spelar för Hammarby. Nu känner hon att hon äntligen är välkommen på solsidan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: