Woodward slår tillbaka: ”En myt – och förolämpning”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Ed Woodward bemöter kritiken och Paul Pogba har fångats på bild med Zinedine Zidane.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Efter att ha kritiserats under en lång tid från alla möjliga håll valde Ed Woodward under gårdagskvällen att ta bladet från munnen. Förutom att försvara Manchester Uniteds ledning visade ordföranden även sitt stöd för Ole Gunnar Solskjaer.

”Det cirkulerar en myt att icke-fotbollsmänniskor fattar våra fotbollsbeslut. Jag tycker att det är en förolämpning gentemot alla dessa fantastiska människor som arbetar på fotbollssidan i klubben”, säger Woodward och utvecklar: ”Verkligheten är som sådan att Manchester United är en klubb i två delar. Först och främst är vi en 141 år gammal fotbollsinstitution med all historia, arv, traditioner och all framgång. Det kan aldrig, aldrig någon ta i från oss och det måste vi skydda.”

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN

Vad gäller den nuvarande huvudtränaren, som har antagits sitta löst på grund av den senaste tidens undermåliga resultat, är Woodward tydlig: ”Ole har återinfört disciplin, något som vi saknade i den här miljön de senaste åren. Han bygger en trupp som respekterar klubbens historia, som innebär att spelare jobbar hårt och respekterar sina lagkamrater. Ingen är större än laget”.

Ordföranden är minst sagt inne i en extra svettig period just nu. Enligt Daily Mail ska hans fru ha slutat läsa tidningsartiklar om sin man eftersom det sällan är glada nyheter.

DAGENS BILD

The Mirror har publicerat en bild som föreställer ett möte mellan Paul Pogba och Zinedine Zidane. Duon träffade på varandra när de båda besökte Dubai under landslagsuppehållet och spär givetvis på ryktet att Manchester United-mittfältaren fortfarande kan vara aktuell för en övergång till Real Madrid.

DAGENS RESPONS

Unai Emery fick givetvis svara på Mesut Özils intervju med The Athletic. Arsenal-tränaren menar att hans spelare fick en ”tuff start på säsongen”. ”Han jobbade på bra under försäsongen och spelade matcher men problemet...”, säger Emery och syftar på knivattacken tidigare i höst. ”... Som han hade med Sead (Kolasinac) stoppade honom. Efter det var han sjuk en vecka”. Tränaren räknar med att snart ha honom tillbaka: ”De senaste 2–3 veckorna har han blivit bättre och det tycker jag är positivt”.

DAGENS PÅSKRIVNINGAR

Christian Benteke och James Tomkins har signerat varsin kontraktsförlängning med Crystal Palace. Den förstnämndes avtal sträcker sig numera till 2021 och Tomkins ytterligare ett år, fram till 2022.

Publicerad:

LÄS VIDARE