Zlatan utbytt i Milans kollaps

Första förlusten på åtta (!) månader

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Zlatan Ibrahimovic gick av mållös mot Lille.
Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic gick av mållös mot Lille.

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan hade en tung kväll i Europa League-mötet med franska Lille.

Svensken blev utbytt.

Och Milan förlorade – med 3–0.

Milan har gått som tåget på senare tid. Laget hade inte förlorat en tävlingsmatch sedan mars månad (24 raka utan förlust). Men när franska Lille kom på besök bröts den imponerade sviten – med råge.

Zlatan hade chansen att bli historisk som Milans äldste målskytt någonsin i Europa-gruppspel, men i stället stal Lilles turkiske mittfältare Yusuf Yazici showen och slog till med ett hattrick.

Han satte 1–0 (på straff) i den 22:a minuten, och gjorde sedan 2–0 och 3–0 av bara farten i inledningen av den andra halvleken.

Utbytt och upprörd

Då tröttnade Milans tränare Stefano Pioli och bytte ut Ibrahimovic. Svensken såg inte helt nöjd ut med bytet. Han gestikulerade upprört och muttrade något när han gick mot bänken.

– Jag hörde inte vad han sa, men jag tror att han var missnöjd med sin egen och lagets prestation, säger Pioli till italienska Sky efteråt.

Lille toppar gruppen

Matchen slutade 3–0 till Lille.

– Vi gjorde livet surt för oss själva. Vi mötte ett kontringsstarkt lag och gav dem för mycket ytor. För första gången på länge finns det mer negativt än positivt att ta med sig. Men vi får se det här som en lärdom, säger Pioli.

Resultatet gör att Lille går upp som ny gruppetta (7 poäng). Milan är tvåa (6 poäng). Sparta Prag är trea (3 poäng) och Celtic sist (1 poäng).

Tre omgångar återstår.

Foto: Kanal 9
En besviken Zlatan vandrar av planen.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.