Här tillåts publik på Premier League-läktarna igen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Snart välkomnas supportrar tillbaka på läktarna i England. 

Men bara i vissa städer.

Klubbarna i Liverpool och London får från och med nästa vecka ta in publik medan övriga stoppas. 

Den brittiska regeringen har presenterat sitt nya coronasystem som införs när landets karantän lyfts den 2 december. Städerna graderas enligt tre säkerhetsnivåer vilket innebär att Premier League-klubbarna påverkas olika när det gäller publik på läktarna.

Från och med nästa vecka kommer klubbarna i Liverpool och London tillåtas släppa in 2 000 åskådare på sina matcher, enligt Sky Sports. Men för Manchesterklubbarna är det stopp.

Arsenal kan bli först ut

Tillsammans med Birmingham, Newcastle, Leeds och Wolverhampton har Manchester placerats i den tredje och hårdaste kategorin vilket innebär att åskådare inte tillåts på sportevenemang. 

I Premier League innebär det alltså att Aston Villa, Wolverhampton Wanderers, Manchester United, Manchester City, Newcastle, Leeds, West Bromwich, Sheffield United, Leicester och Burnley inte får släppa in några supportar. Övriga tio klubbar kan ta in 2 000 fans från och med den 2 december. 

Arsenal kan därmed bli först ut att tillåta publik på läktarna igen när de möter Rapid Wien i Europa League på hemmaplan den 3 december. 

Foto: Pool / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.