Efter segern – då tappade tränaren allt

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Coronareglerna är strikta.

Men när Freiburg tog första segern efter corona-uppehållet, säkrade kontraktet och fick häng på Europa-plats brast allt för tränaren Christian Streich.

– Fan, jag får inte göra så, säger han efter matchen.

Superinhopparen Nils Petersen gjorde matchens enda mål på sin första bolltouch för Freiburg vann med 1–0 mot tabellfyran Borussia Mönchengladbach.

Spelarna jublade åt segern och det garanterade Bundesligakontraktet efteråt – men höll sig likväl till det strikta reglementen med armbågshälsningar när det tackade varandra för bra jobb.

Annat var det på tränarbänken.

När Markus Schmidt satte pipan till munnen och blåste av fredagsmatchen brast det fullständigt för Freiburgs tränare Christian Streich. Han kramade först tre av sina kollegor vildsint innan han toppade det hela med att mer eller mindre slå ytterligare en tränarkollega i ansiktet – samtidigt som han rev av dennes munskydd – i extas över det tre poängen.

”Kunde inte kontrollera mig”

Efteråt var han ångerfull.

– Fan, jag kan inte göra så på grund av corona. Men det fanns inget annat då, det var en sådan anspänning, säger han och fortsätter:

– Jag kunde inte kontrollera mig själv, jag är ledsen. Det där var skit, det får inte hända, jag måste vara en förebild.

Segern gör att Freiburg, inför lördagens matcher, har en poäng upp till Wolfsburg på sista Europa League-platsen.

Foto: Ronald Wittek / TT

LÄS VIDARE

Publicerad: